Közélet

Lázár János: 250-300 új munkahelyet teremtő nagyvállalat települ Makóra

A kormány kedden a Makói Ipari Park további támogatásáról hozott döntést. Egy újabb nagyvállalat érkezik és települ Makóra, és 250-300 embernek ad majd munkát – jelentette be Lázár János csütörtökön a Rádió 7-ben. Arról is beszélt, hogy jövő tavaszra készül el a 11 milliárdos fürdőfejlesztés a településen.

A Makói Ipari Park további támogatásáról döntött kedden a kormány – közölte a Rádió 7 Közös Nevezőjében Lázár János építési és közlekedési miniszter, a térség országgyűlési képviselője. Arról számolt be, hogy a kiemelt ipari parkok közé kerül a makói is.

EGYEZTETÉSEK FOLYNAK A SZEGEDI BERUHÁZÁSOKRÓL IS

Mint elmondta, első körben egy újabb nagyvállalat települ Makóra, 25-30 milliárdos nagyberuházással. A fejlesztés 250-300 embernek ad majd munkát, és 55-60 ezer négyzetméteres ipari csarnokot, tárolókapacitást hoz létre. „A kormány szélesíteni fogja azon ipari parkok listáját, amelyeket fejleszteni és bővíteni kíván. Kedden arról döntöttünk, hogy a makói ebbe bekerül. Ennek első lépése lesz a nagyvállalat betelepülése. Ehhez a szükséges közműveket közösen, állami költségvetésből építjük meg. Intenzív tárgyalások folynak regionális és országos jelentőségű, szegedi ipari beruházásokról is, ez is nagyon sokat fog lendíteni a térség sorsán” – fejtette ki a politikus. Azt is hozzátette, augusztus 31-én átadják Makó-Újvároson az új, kézilabda-mérkőzések rendezésére alkalmas sportcsarnokot is (itt lesz egyúttal a tanévnyitó ünnepség is), 2024 tavaszán pedig elkészül a fürdő nagyszabású fejlesztése, bővítése is.

JÖVŐ TAVASSZAL VÉGEZNEK A FÜRDŐ BŐVÍTÉSÉVEL

Lázár János részletesen szólt arról is, hogy jövő márciusra nyílik majd meg a lakosság számára a Hagymatikum Gyógyfürdő bővítése, mely 11 milliárd forintos beruházás keretében zajlik. Mint rámutatott, a háborús helyzet, az energiaárrobbanás és a költségnövekedés mellett közműkiváltások is hátráltatták a beruházást, de jelenleg már 70 százalékos a készültségi foka, tehát nagyon szépen halad.

A Promenád24 beszámolója szerint az első öt hónapban 70 ezer vendég volt a makói fürdőben, amit hatalmas sikerként értékelt a térség országgyűlési képviselője. „Egy 20-22 ezres városba plusz 70-80 ezer ember jön fél év alatt, 150-200 ezer látogató évente: ez fogja a település, a közösség jövőjét érdemben meghatározni, és nagyon sok ember számára munkalehetőséget, boldogulást, Makó városa számára pedig a fejlődést jelenteni” – húzta alá. Kiemelte, Makó épp időben szerezte meg a szükséges forrásokat, s indította el a fürdőberuházást, melynek révén a turizmus teljesen új pályára áll, szállodák épülnek, és gazdasági növekedés valósulhat meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb