Mindenmás

Durva razziát toltak a rendőreink az M5-ös két vármegyei szakaszán, helikoptert és motoros egyenruhásokat is bevetettek (videóval)

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatott fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a sztrádán – tudtuk meg a rendőrségtől pénteken.

Mint kiderült, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya – a Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével – komplex fokozott ellenőrzést tartott az M5-ös autópálya két vármegyei szakaszán. Az összehangolt, közlekedésbiztonsági és a közbiztonsági helyzet javítását célzó akció 2023. június 15-én 8 óra 30 perctől 15 óráig tartott.

A KÖVETÉSI TÁVOLSÁG MEGTARTÁSÁT ÉS A SZABÁLYTALAN ELŐZÉST FIGYELTÉK

Az ellenőrzésben résztvevő 32 egyenruhás 12 szolgálati gépkocsival és 4 motorkerékpárral rótta a sztrádát. Tevékenységüket az autópálya alosztály vezetője a légtérből is irányította. A rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel való szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére és a követési távolság betartásának ellenőrzésére irányult.

TÖBB BÍRSÁGOT IS KISZABTAK

Az akció során a Bács-Kiskun vármegyei munkatársak 54 külföldi és 5 magyar sofőrrel szemben nehéz tehergépjárművel való szabálytalan előzés miatt helyszíni bírságot szabtak ki. További 5 fő követési távolság be nem tartása, 17 külföldi elsőbbség meg nem adása, 2 autóvezető pedig kézben tartott mobiltelefon használata miatt fizetett bírságot. Tizenhatan biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságban részesültek.

A rendőrök 4 esetben éltek szabálysértési feljelentéssel tehergépjárművel elkövetett szabálytalan előzés miatt és 1 esetben közigazgatási feljelentéssel műszaki hiányosság miatt. Két főt előállítottak nehéztehergépjárművel elkövetett szabálytalan előzés miatt; velük szemben gyorsított szabálysértési eljárást folytatnak le. A közlekedési jogsértések miatt kiszabott bírságokat a helyszínen, POS terminálon is ki lehetett fizetni; ezzel a lehetőséggel 32-en éltek.

A Csongrád – Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint ők a június 15-én az előzés szabályainak megszegése miatt 35 esetben, követési távolság be nem tartása miatt 6 esetben, passzív biztonsági eszközök alkalmazásának elmulasztása miatt szintén 6 esetben intézkedtek.

A légtérből végrehajtott forgalomellenőrzés ismét bizonyította hatékonyságát, hiszen az akció ideje alatt összességében 20 fővel szemben kezdeményeztek a rendőrök intézkedést, a légtérből leadott jelzés alapján. Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun és Csongád-Csanád vármegyei szakaszán a jövőben is folytatódnak az ilyen jellegű akciók – hívták fel a figyelmet.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb