Mindenmás

Decemberben karambolozott két tram-train Szegeden, még mindig a remízben várnak a javításra

Még decemberben ütközött össze két vasútvillamos Szegeden, az egyik mozdonyvezető hibázhatott. A kár több tíz milliós, és a javítás még nem készült el. A két vasútvillamos így fél éve pihenőt tart, de a MÁV azt közölte az Átlátszó érdeklődésére, hogy az alkatrészek megrendelése már megtörtént.

Összeütközött kettő tram-train Szeged vasútállomásnál. A megállóban tartózkodó 004-es szerelvénynek ment neki a Gőz utcából az Indóház térre beforduló 011-esnek. A mögötte érkező 2-es villamos ezért a Bem utca villamosmegállóban vesztegel – írtuk meg még decemberben. Nos, mint kiderült, a két vasútvillamost azóta sem sikerült megjavítani.

ŐSZ VÉGÉRE JAVÍTHATJÁK MEG A KÉT TRAM-TRAINT

A vasúttársaság azt közölte a lappal, hogy „a járművek javítását a gyártó Stadler fogja elvégezni. Jelenleg folyamatban van a javításhoz szükséges alkatrészek beszerzése, amely az egyedi alkatrészek (speciális üvegszálas homlokfal burkolatok) újragyártatása miatt sajnos több hónapos átfutást igényel. “A két jármű javítása várhatóan 2023 ősz végére elkészülhet és újra forgalomba állhatnak. Az érintett szerelvények kiesése a napi utasszállításban nem okoz fennakadást, a menetrend stabilitását nem befolyásolja” – írják, majd hozzátették, hogy a sérülések lokálisan javíthatóak. Az alkatrészek beszerzéséből és a javításból adódó összköltségek várhatóan elérik a több tíz millió forintot, de ez a javítási költség ilyen járműbaleseteknél nem számít kirívónak. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb