Mindenmás

Napi pakk: felhős idő, 25 fok, élesedő vágányzár a Tisza Lajos körúton és nyári menetrend a trolibuszokon

Eseménydús hétvége elé nézünk Szegeden, mától kicsit felbolydul a belváros: élesedik a vágányzár a Tisza Lajos körúton, a trolibuszok pedig áttérnek a nyári iskolaszüneti menetrendre. Sőt, programokból sem lesz hiány, hiszen startol a Levendula és Rózsa Napok a Füvészkertben, de egy óriási zeppelint is láthatunk a Kárászon. Az időjárás elvileg kegyes lesz hozzánk, így egy szép, nyugodt hétvégére számíthatunk Szegeden. Mutatjuk a részleteket, meghoztuk a szombat reggeli napi pakkot!

NÉVNAPOSOK ÉS A SZABDSÁG-SZOBOR

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden:

  • Laura,
  • Alida,
  • Adolf,
  • Alina,
  • Alinka,
  • Teofil,
  • Teofila,
  • Teréz,
  • Tereza,
  • Terézia
  • és Tessza nevű Szeged365 olvasónak!

65 éve ezen a napon született Méhes Marietta énekesnő, színésznő (Trabant zenekar, Eszkimó asszony fázik), 57 éve pedig Jason Patric amerikai színész (Féktelenül 2 – Teljes gőzzel). Mindezek mellett 138 éve ezen a napon érkezett meg New Yorkba a Szabadság-szobor. A rézből készült szobrot Franciaország ajándékozta az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmából.

FELHŐS ÉGBOLT

Pénteken sajnos sokszor láthatunk felhőket az égen. Az OMSZ előrejelzése szerint keleten felhős, borult lesz az időjárás és Szegedre is hasonlókat jósolnak. Helyenként zápor, és egy-egy zivatar is kialakulhat. Több helyen megélénkül, olykor megerősödik az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között alakul, Szegeden 25 fok ígérkezik.

VÁGÁNYZÁR KÉT SZEGEDI VILLAMOSVONALON

Június 17-től, azaz mától vágányzár lesz két szegedi villamosvonalon, mivel a Tisza Lajos körút Hajnóczy és Gutenberg utcák közötti szakaszán rekonstrukciós munkálatokat fognak végezni – írtuk meg pár napja, az SZKT azóta egy térképet is közölt, rajta az összes változással. Mutatjuk:

MEGVÁLTOZIK A MENETREND

Kitört a vakáció, vége a sulinak ezért június 17-től, azaz szombattól a trolibuszok átállnak a tanszüneti menetrendre Szegeden – közölte az SZKT. Mint kiemelték, holnaptól munkanapokon már nyári tanszünet szerinti menetrend alapján közlekednek a járatok városunkban.

RENGETEG PROGRAM VÁR A HÉTVÉGÉN

A pénteki eső után szombaton már szebb időnk lesz és ennek örömére programokban is bővelkedünk a városban. Lesz: Levendula és Rózsa Napok a Füvészkertben, megnyitott a Lapos Beach, jön egy óriási zeppelin és az éjszakai klubok is ezerrel pörögnek! Jövünk a részletekkel:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb