Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Levendula- és Rózsa Napok a Füvészkertben, óriási zeppelin a Kárász utcán és erős emberek is várnak rád ezen a hétvégén Szegeden

Kicsit esősen és záporosan, de végre kitört a hétvége Szegeden! Nyugi, holnap már szebb időnk lesz és ennek örömére programokban is bővelkedünk a városban. Lesz: Levendula és Rózsa Napok a Füvészkertben, megnyitott a Lapos Beach, jön egy óriási zeppelin és az éjszakai klubok is ezerrel pörögnek! Jövünk a részletekkel, itt a Szeged365 Kikapcs.

GYÖNYÖRŰ LEVENDULÁK ÉS RÓZSÁK VÁRNAK A FÜVÉSZKERTBEN

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat a hétvégén a Levendula és Rózsa Napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben. A füvészkert gyógynövény- és fűszerkertjében csaknem egy tucatnyi fajta levendulát is megcsodálhatnak a látogatók a fehér virágútól a rózsaszínig, a pannonhalmitól a tihanyi változatig. Szombat és vasárnap délelőtt a gyógynövénykertben tartott előadásokon ismerhetik meg az érdeklődők, milyen növényeket termesztettek a középkori kolostorokban, és mire használták azokat fel. Minden részlet itt:

MEGNYITOTT A LAPOS BEACH

Az időjárás szerint még nagyon nincs nyár, de ez sem szegte kedvét a helyieknek, hiszen csepegő eső mellett ugyan, de ma reggel megnyitott a Lapos Beach Szegeden. Szeptember elsejéig mindenkit ingyenesen vár Szeged szabadstrandja, remélhetőleg, holnaptól már nyáriasabb időben.

EGY ÓRIÁSI ZEPPELIN FOG LESZÁLLNI A KÁRÁSZ UTCÁN

Lélegzetelállító utcaszínházi produkció lesz a szegedi Kövér Béla Bábszínház Szervusztok, Pajtikák! programsorozatának utolsó előtti állomása, ugyanis a spanyol La Baldufa Teatre előadásában a Dugonics térről száll fel majd a Zeppelin, ami a XX. század eleji légi közlekedés áttörő pillanatához repíti nézőit a menetszínházzal. A szombaton, este 7 órakor kezdődő előadás nem mellőzi az izgalmas kalandokat, a mindent elsöprő szerelmeket és az életre szóló barátságokat sem. A Zeppelin a Dugonics téren száll fel, majd a Kárász utcán keresztül a Széchenyi térig repíti érdeklődőit.

BORPIKNIK A TISZÁN

Az idei szezon egyik nagy újítása, hogy szombatonként borpiknikeket tartanak a Tiszán ringatózva a Garden Stégen. Most szombaton az idén 30 éves Ezerjó Borkereskedés következik, akik amellett, hogy Szeged legrégebbi (és talán legnépszerűbb) ilyen jellegű csapata, minden évben meghatározó szereplői a Szegedi Borfesztiválnak és a szeptemberi Bortérnek.

MÁR LÁTHATÓ AZ ÓKORI KÍNA-KIÁLLÍTÁS SZEGEDEN

Megnyitott az Agyagkatonák – az első kínai császár halhatatlan őrei című kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban, a tárlat középpontjában az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző agyagkatonák állnak. A Móra Ferenc Múzeum ókori Kína-kiállítása több egységből áll, az agyagkatonákat felvonultató tárlat már megnyitott, a második egységet várhatóan a Múzeumok Éjszakáján, június 24-én nyitják majd meg, mely a sanghaji múzeumból érkező eredeti ókori tárgyakat fogja bemutatni.

BÉLA MÁTYÁS A SOMOGYI-KÖNYVTÁRBAN

A polihisztor Bél Mátyás munkásságáról nyílt kamarakiállítás a Somogyi-könyvtárban. 300 éve jelent meg Bél Mátyás: Hungariae antiquae et novae prodromus című műve, amelyet Nürnbergben adtak ki 1723-ban. A kamarakiállítás bepillantást nyújt egy nagyszabású Magyarország-honismereti mű születésének alkotói folyamatába. Bél Mátyás a 18. század egyik legjelesebb tudósa, a magyar történetírás és oktatás meghatározó alakja. Több évtizeden át dolgozott egy monumentális, egész Magyarországot minden szempontból átfogó átfogó mű megírásán. Somogyi Károly könyvtárában minden olyan példány megtalálható volt, melyekkel nyomon követhetjük e nagyszabású munka alakulását, a vázlattól a többkötetes kész művekig. E kötetekből válogattak következő kamarakiállításukhoz a könyvtár munkatársai. A kamaratárlat egészen szeptember 6-ig megtekinthető a könyvtár III. emeletén.

BÁRKA KUPA SZEGEDEN

Vasárnap tartják meg a Bárka Kupát Szegeden. Az erős embereké lesz a terep, akik megmozgatnak, elhúznak mindent. Velünk lesz Nagy Péter súlyemelő és Varga Mira crossfit-versenyző, és lesz autótartás és kőgolyó pakolás is. A 13 órakor kezdődő viadal a Bárka-kupa Legerősebb embere nevet viseli, a címért 12 sportoló fog indulni.

Helyszín: Bárka, Roosevelt tér 1., Szeged.

AZ ÉJSZAKA A KLUBOKÉ

Bőven akad választék annak is, aki az éjszakai élet pörgésére vágyik Szegeden. Mutatjuk, mivel készülnek a hétvégére a klubok!

TISZA DOKK

  • Pénteken a csajok kapják a legnagyobb figyelmet a Tisza Dokkban (ugyanis a Retro Klub leköltözött a vízpartra). Ezen a napon Helló Lányok partit tartanak,
  • másnap pedig a Sexy Szombaton Cooky fogja pörgetni a lemezeket.

Helyszín: Rakpart 1., Szeged, 6720

HUNGI

Pénteken egész éjjel a 2000-es és a 2010-es évek legbulisabb himnuszai és videói garantálják majd a kitűnő hangulatot a Hungiban. Velünk lesz Dj. Dezi, Dj. Nitos, Tittyman Conga, míg a látványról a PK lézershow gondoskodik.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

DONÁTH ANNA FÓRUMOT TART SZEGEDEN

Pénteken Szegedre látogat Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője. A közösségi oldalon megjelent esemény szerint a képviselő beszélni fog az ország jövőjéről, az Európával való kapcsolatunkról, az inflációról, az oktatásról és arról, milyen tervei vannak mindezekre a Momentumnak. Az eseménynek pénteken délután 17 órától 19 óráig az Art Hotel ad otthont.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb