Kikapcs

Nemzetközileg elismert szegedi karmesterrel és igazi operacsillagokkal debütál a Holdvilágos éjszakán a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán

Cser Ádám karmesterrel, Rácz Rita, Ádám Zsuzsanna, Haja Zsolt és Vadász Zsolt vendégszereplésével és a Szegedi Nemzeti Színház Operatagozatának kiválóságaival érkezik a Szabadtéri Játékok nagyszabású operett-opera gálája július 7-én, Barnák László főigazgató rendezésében, tudatta a teátrum szerkesztőségünkkel.

CSER ÁDÁM SZEGEDEN TÖLTÖTTE FIATALKORA EGY RÉSZÉT

Nemzetközi ismertségnek örvendő, kiváló karmester, zeneszerző irányításával készülődik az Ajándékkoncertet követő első Dóm téri produkciójára a Szegedi Szabadtéri Játékok. A Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatója, Cser Ádám vezényli majd a Szegedi Szimfonikus Zenekart a Holdvilágos éjszakán című esten, aki különös örömmel fogadta el Barnák László főigazgató felkérését, hiszen a Napfény városában töltötte gyermek- és fiatalkora egy részét:

“SZEGEDRE MINDIG HAZAMEGYEK”

„Szegeden nőttem fel, 2012-ig itt is laktam. Nagyon szeretem a várost, oda én mindig hazamegyek. Az élet úgy alakult, hogy máshol dolgozom karmesterként, zenei vezetőként, zeneszerzőként, így nekem nagyon nagy öröm, hogy végre Szegeden, ráadásul ilyen nagy közönség előtt is bemutatkozhatom! Ahogyan az is, hogy hazamehetek, úgyhogy nagyon várom ezt az alkalmat, nagyon fontos nekem” – mondta el a karmester.

A GÁLA EGYIK FELVONÁSA AZ OPERA, A MÁSIK AZ OPERETT JEGYÉBEN TELIK MAJD

Cser Ádám elárulta, a nagyszabású gála két felvonásának egyike az opera, a másik az operett jegyében telik majd. A produkcióban részt vesz a Szegedi Szimfonikusok mellett a Szegedi Nemzeti Színház népszerű Tánckara, Énekkara, és Operatagozatának kiváló énekesei is, valamint néhány vendégművész, akik közül többen maguk is kötődnek Szeged városához. A szegedi közönség olyan kedvencei, mint Vajda Júlia, Kónya Krisztina, Máthé Beáta, Horák Renáta, Dobrotka Szilvia, Szélpál Szilveszter, Tötös Roland énekművészek mellett így színpadra lép Rácz Rita és Haja Zsolt is.

ÁDÁM ZSUZSANNA ÉS VADÁSZ ZSOLT IS CSATLAKOZIK A DARABHOZ

A Holdvilágos éjszakán szólistái között Ádám Zsuzsanna is visszatér a Szegedi Szabadtéri Játékokra. A fiatal drámai szoprán 2018-ban a Szegedi Nemzeti Színház Ernanijában mutatkozott be, majd a következő évadokban olyan főbb szerepeket alakíthatott a Dóm téren, mint a Rigoletto Maddalenája, majd az Aida címszerepe. A kitűnő operai tehetségekhez végezetül egy elsősorban operettszerepeiről ismert művész, Vadász Zsolt is csatlakozik, aki a Budapesti Operettszínház mellett az ország számos dalszínházában, világszerte jeles zenés színpadokon énekli Strauss, Lehár, Kálmán mellett Puccini, Mascagni, Mozart legnépszerűbb áriáit.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Fotók: Rácz Rita-Haja Zsolt fotó: Juhász Éva, Vadász Zsolt fotó: Tóth Kristóf

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb