Sport

Nagyon büszkék vagyunk: szegedi játékossal a fedélzeten lett világbajnok az U20-as magyar vízilabda-válogatott

Szenzációs meneteléssel, a végén az ősi riválisnak számító szerbeket legyőzve lett világbajnok az U20-as magyar vízilabda-válogatott. A válogatott keretében a Szegedi VE saját nevelésű játékosa, Lakatos Soma is helyet kapott.

A magyar férfi vízilabda-válogatott nyerte a Romániában rendezett U20-as világbajnokságot, miután a döntőben 12-7 arányban legyőzték a szerbeket – közölte a Magyar Vízilabda Szövetség. A meccs elején, egészen 4-4-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám innentől minden megváltozott: a magyar csapat 16 percig nem kapott gólt, ellenben lőttek hetet egymás után, így 1995 és 2007 után harmadszor nyerték meg a legrangosabb korosztályos viadalt. A két csapat egyébként a döntőben már másodjára találkozott egymással, korábban a csoportkörben 17-15-re nyertek a magyarok ötméteresekkel. Ezen a mérkőzésen a szegedi Lakatos Soma is betalált, a gólját IDE KATTINTVA meg is lehet tekinteni.

A világbajnok magyar keret:

Játékosok: Danka Benedek, Ekler Zsombor, Gyapjas Viktor, Lakatos Soma, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nagy Ákos, Nagy Norbert, Pető Attila, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor

Stáb: Dávid Zoltán, Kardos István, Cseh Sándor, Székely Bulcsú, Balogh-Botlik Emese, Csapliczky Zsolt

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb