BlogKikapcs

Szeged365 live: délután 4-kor örökbefogadjuk az SZTE Füvészkert levendula-gyűjteményét

Szikrázó napsütést kaptunk az SZTE Füvészkert Levendula- és Rózsa Napok című rendezvényének második felvonására, amelynek azért is örülünk, mert délután 4-től a Legszegedibb Szegediek és a Szeged365 csapata is örökbe fogad egy-egy szépséget, sőt, mi igazából a komplett levendula-gyűjteménnyel fogjuk ezt megtenni. A programok már el is kezdődtek, a mi “produkciónk” délután 4-kor esedékes, amit természetesen élőben fogunk adni a Szeged365.hu közösségi média felületein.

A rendezvényen a Szeged365 olvasói által a Legszegedibb Zenésznek megválasztott Czutor Zoltán is fellép majd, a Belmondo ezúttal Beatles-t fog játszani.

A vasárnapi programok:

10.00 A 7Mérföldes Együttes műsora

Gyerekzenei koncertélmény, interaktív táncos, dalos, játékos időtöltés. Kicsik és nagyok egy mesés világba csöppennek, aminek csak a képzelet szab határt és együtt lesznek részesei a közös történéseknek.

11.00, 13.00 Bergendóciai Meseösvény

Erdőzöldítő, mezővirágoztató királykisasszony

Családi programnak kiváló Meseösvényünk, ahol az egész családot bevarázsoljuk a mesébe!
A színpadnál 11.00 és 13.00 órakor elhangzik a mese, majd 15 percenként indítják a csapatokat a mese útjára. Könnyű túra keretében állomásokon próbatételek, kalandok várják a gyerekeket, felnőtteket.

14.00 Smyrna zenekar – mediterrán zenei koncert

Az együttes 2006-ban alakult. Zenéiket tradicionális forrásokból merítik: egyrészt a török vándorzenészek, dervisrendek és az Oszmán Birodalom különleges atmoszférájú, sajátos hangulatú zenei világából, valamint Dél-Európa és a Balkán táncdallamaiból is, megszólaltatva görög, örmény, macedón, szefárd, provanszál és arabo-andalúz zenéket.

15.00 A Jazzarosa zenekar műsora

A zenekar repertoárjában igényes, dallamos jazz standardek szerepelnek, amelyeket számos ismert előadótól hallhattunk már (Ella Fitzgerald, Stan Getz, Joao Gilberto, Frank Sinatra, Ray Charles, Norah Jones). A dalok sorát ismert régi magyar slágerek színesítik Fényes Szabolcstól és más kiváló magyar zeneszerzőktől, mindezek szintén jazz stílusban.

17.00 Belmondo plays Beatles

A Belmondo plays Beatles project a gombafejűek kezdeti időszakától kezdve sok dalt átdolgozott úgy, hogy az egy mai koncertszínpadon is megállja a helyét. A koncerteken szereplő közismert dalfeldolgozás közötti konferálások és spontán zenei játékok még azokat is meggyőzik, akik eddig nem érezték magukat közel ehhez a zenei világhoz. A Beatles dalokat természetesen Belmondo slágerekkel fűszerezi meg a zenekar a koncerten.

A zenekar tagjai: Czutor Zoltán (ének, gitár), Szabó László (gitár), Paczári Viktor (basszusgitár), Reggel Ferenc (dob)

A Szeged365-ös örökbefogadás a rózsakertben lesz, találkozzunk ott, 16:00-kor vagy itt, a Szeged365.hu-n!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb