Sport

Ennyi volt: Szalai Ádám bejelentette a visszavonulását

Szalai Ádám a magyar labdarúgó-válogatott telki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy felhagy a profi futballal. A 35 éves sportoló 86 alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben, amelyben 26 gólt szerzett.

A magyar labdarúgó-válogatott kedden Litvánia ellen lép pályára az Európa-bajnoki selejtezőn, az ezt megelőző hétfői sajtótájékoztató pedig nem várt hírt hozott: Szalai Ádám bejelentette, hogy visszavonul a profi játéktól.

A LEGMAGASABB SZINTEN AKARTA ABBAHAGYNI

“Az volt a célom, hogy a legmagasabb szinten kezdjem és fejezzem is be a karrierem. Büszke vagyok a tizenkét év Bundesliga-szereplésre, hogy négy különböző csapatban szerepelhettem, és arra is, hogy jelenleg a legeredményesebb magyar vagyok a német bajnokságban. Hogy Bajnokok Ligájában szerepelhettem, hogy tevékeny részese voltam” – mondta Szalai Ádám Telkiben, amit az Index szemlézett. A 193 centis csatár hozzátette: „a cél múlt nyár volt, végül idén lett belőle. Aki ismer, tudja, hogy mindig is a legmagasabb szinten szerettem készülni. Mindig az lebegett a szemem előtt, hogy úgy fejezzem be, hogy a legmagasabb szinten búcsúzom.” A jövőjével kapcsolatban elmondta, a kint megszerzett tudást és tapasztalatot itthon szeretné kamatoztatni.

RENDKÍVÜL BÜSZKE

Szalai Ádám tavaly szeptemberben jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól, ezt a hírt viszont már a bejelentés előtt megszellőztették. Ezúttal azonban még a keret tagjait is meglepetésként ért a mostani bejelentés. Beszélt a pályafutása nehézségeiről, és arról is, hogy mit tanított számára a labdarúgás, valamint arra is kitért, hogy ő mit adott véleménye szerint a sportágnak. “Nehéz feladat volt ilyen fiatalon kimenni a család nélkül. Csak a munka, csak a munka, és reménykedtem, hogy be fog érni. Ez sok-sok mindenre megtanított. A folyamatos versenyhelyzet, az alkalmazkodás megtanított az élet más területein is máshogy kezelni a dolgokat. Ezt mind ennek a sportnak köszönhetem. Hogy én mit adtam a labdarúgásnak? Nem szeretnék az eredményeimről beszélni. Az, hogy hányszor lehettem válogatott, hogy hogyan tudtam elhagyni a csapatot, hogy ott volt a Bundesliga, azok a gólok, pillanatok. A barátságok, amiket kaptam játéktól. Tényleg csak azt tudom mondani, rendkívül büszke vagyok” – mondta.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb