Mindenmás

Napi pakk: ma hivatalosan is berobban a nyár a Napfény városába, kapunk mellé egy pár korlátozást a szegedi utakon

Verőfényes napsütéssel indul az újabb hét Szegeden, nem lesz se eső, se szél, se zápor, se zivatar: csak napsütés. Napközben akár 30 foknál is több lehet, mától sebességkorlátozás és sávzárás lesz a Móra Ferenc Tisza-hídon, illetve folytatódnak a munkálatok a Tisza Lajos körúton, ezen a szakaszon a 3-as, 3F-es és 4-es villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek. Jó reggelt, ez itt a Szeged365 Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Gyárfás és Zorka nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 79 éve ezen a napon megjelentek a Life magazinban Robert Capa magyar fotós képei a normandiai partraszállásról
  • 96 éve ezen a napon megszületett Bánffy György, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész
  • 45 éve ezen a napon “megszületett” Garfield, a macska: a United Media Features ügynökség elfogadta, majd a június 19-én kötött szerződés értelmében a képregény 41 amerikai lapban jelent meg
  • 121 éve ezen a napon megszületett Bán Frigyes, Kossuth-díjas rendező (Talpalatnyi föld, Rákóczi hadnagya, Szent Péter esernyője)
  • 60 éve ezen a napon három napos útja után visszatért a Földre az első női űrhajós Valentyina Tyereskova

MÁTÓL BEROBBAN A NYÁR, SE ESŐ, SE SZÉL, CSAK NAPSÜTÉS

Verőfényes napsütéssel indul a hét Szegeden, napközben a hőmérséklet 30 fok fölé is emelkedhet. sok napsütésre számíthatunk, csak időnként szűrhetik fátyolfelhők a napfényt, valamint takarhatják gomolyfelhők a napot. Csak elszórtan az északkeleti, valamint a nyugati tájakon fordulhat elő átmeneti jelleggel futó zápor, esetleg zivatar. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalra északkeleten foltokban pára, köd képződhet. Reggel 9 és 17, délután 28 és 34 fok között alakulhat a hőmérséklet.

HÉTFŐTŐL NAGYJÁBÓL KÉT HÉTIG SÁVZÁRÁS ÉS SEBESSÉGKORLÁTOZÁS LESZ A MÓRA FERENC TISZA-HÍDON

Az M43-as autópálya Móra Ferenc Tisza-hídjának dilatációs szerkezetét javítják a szakemberek 2023. június 19-e, hétfőtől várhatóan két héten át. A munkavégzés két ütemben történik az autópálya Nagylak felől az M5 autópálya felé vezető oldalán, egyszerre csak egy forgalmi sávot érintve. Ezalatt a közlekedők sávzárásra és sebességkorlátozásra számíthatnak a szakaszon.

A HÉTVÉGÉN MEGKEZDŐDTEK A MUNKÁLATOK A TISZA LAJOS KÖRÚTON IS, ITT IS KORLÁTOZÁSOKRA SZÁMÍTHATUNK

Megkezdődtek a munkálatok a Tisza Lajos körúton is, ahol a Szegedi Közlekedési Kft. munkatársai pályaburkolat rekonstrukciós munkát végeznek a körút Gutenberg utcai és a Hajnóczy utcai átjárójában, ahol az aszfalt burkolatot tartósabb bazaltbeton burkolatra cserélik. Ennek köszönhetően június 17. – július 23. között:

  • A Gutenberg utcából balra nagy ívben az Anna-kút felé nem lehet kikanyarodni. Alternatív útvonal a Bolyai utca – Tábor utca – Mérey utca.
  • A Kígyó utcából balra nagy ívben a Dugonics tér felé nem lehet kikanyarodni. Alternatív útvonal a Nagy Jenő utca – Tisza Lajos körút.
  • Ez idő alatt a Tisza Lajos krt. – Hajnóczy utcai jelzőlámpa ki lesz kapcsolva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb