Kikapcs

600 palacsinta egy nap alatt: Gyenes Csaba atya megmutatta, hogyan kell ezt csinálni

Mi a legjobb módja annak, hogy összehozd az embereket? Az étel, a kultúra és a közösség ereje. Mindezek a Szekérszín civil központban találkoztak Újszentivánon, amikor Erdélyi és rászoruló magyar gyermekek részére hatalmas palacsintasütés zajlott, miközben kulturális előadás is helyet kapott a nap folyamán.

Ha azt gondolnád, hogy ez csak egy egyszerű palacsintasütés, akkor tévedsz! Ennek az eseménynek a központjában nem más állt, mint Gyenes Csaba atya, négyszeres Guinness-rekorder palacsintasütésben. Nem mindennapi látvány volt, ahogy a Tiszaszigeten, Újszentivánon és Kübekházán szolgáló katolikus lelkipásztor 48 serpenyőben egyszerre készítette az édességet. Már több alkalommal is írtunk a rendkívüli atyáról!

De a palacsinták és a plébános konyhai ügyessége csak az esemény egyik színes eleme volt. A gyerekek és a családok ugyanis nemcsak ínycsiklandó desszerteket élvezhettek, hanem gazdag kulturális programkínálattal is találkozhattak. A Szekérszín civil központban olyan örömteli és tanulságos előadások színpadra lépése zajlott, amelyek az erdélyi és magyar hagyományokat és kultúrát hivatottak bemutatni.

Mindezt köszönhetjük az Erasmus+ támogatásának és az önzetlen önkéntesek munkájának, akik a helyszínen tevékenykedtek. A kedves ellenőrök dicséretükkel csak megerősítették: ha segíteni kell, nem állunk meg!

A nap végén pedig mindenki, aki részt vett ebben a csodálatos közösségi összefogásban, érezhette: valami igazán különleges dolog részese volt. Egy közösségi esemény részese, amely egyaránt szolgálja a segítségre szorulókat, ápolja a kulturális hagyományokat, és ami a legfontosabb: közelebb hozza egymáshoz az embereket.

Ne feledd, a közösség ereje a legnagyobb erő, és a palacsinta mindig finom, de különösen akkor, ha segítséget nyújtva készül! Az Újszentiváni Fórumon látható a következő galéria, ami az eseményről készült:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb