Mindenmás

Zöld oázis Szeged szívében: óvodások fedezték fel a Makkosházi Közösségi Kertet

Szeged városának zöld szíve újra gyönyörű színekben tündököl. A Szeged365 kamerái már több alkalommal is megcsodálták Szeged paneltársasházai között elhelyezkedő oázist. Ez az a közösségi hely, amelyet már Svájcból érkező csoportok is tanulmányoztak. A Makkosházi Közösségi Kert a város egyik rejtett kincse, egy olyan hely, ahol az idősek és a fiatalok közösen gondozhatnak növényeket, szabadidejüket a természetben tölthetik, és megtapasztalhatják a természet közelségét és a közösség erejét.

Kinyó Pál a közösségi kert főkoordinátora nem egyszer bemutatta már, hogy milyen rend és boldogság van a több, mint 40 magaágyás között, ahol a különböző korosztályok is együtt tudnak feltöltődni. Mindegyik ágyás valaki személyes kis birodalma, ahol a természet csodáit figyelhetik meg, miközben az egészséges zöldségek és gyümölcsök termesztésének művészetét sajátítják el.

A napokban a kert új látogatókat fogadott: az óvodásokat, akik először fedezték fel a Makkosházi Közösségi Kert varázsát. A gyerekek nagy izgalommal barangoltak a kertben, megismerkedtek a növényekkel, és átélhették, milyen a természet közelében lenni. A látogatás után a gyerekek rajzokat készítettek a kertben szerzett élményeikről, amelyekből az öt legszebbet díjazták.

A győzteseket Dr. Kozma József képviselő úr és Bezdány Edit tag-óvodavezető jutalmazta egy-egy mese könyvvel, amelyek bizonyára újabb inspirációt adnak a gyerekeknek a természetről való rajzoláshoz.

A Makkosházi Közösségi Kert látogatása élményt jelentett mind az óvodásoknak, mind a gondozóknak, akiknek szívet melengető volt látni, hogy a következő generáció is örömmel fedezte fel a természet csodáit.

A közösségi kert örömmel várja a jövőbeni látogatókat, és reméli, hogy a látogatások inspirálni fogják a fiatalokat, hogy törődjenek a környezetükkel, és megtanulják, hogyan lehet fenntarthatóan élni, valamint hogy megerősödik bennük a közösséghez tartozás érzése. Az egymás iránti segítőkészség és a közösségben való részvétel az, ami igazán élettel tölti meg a Makkosházi Közösségi Kertet. Júliusban pedig mi is újra kilátogatunk Makkosháza kis ékszerdobozába.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb