Mindenmás

Hatalmasat ment a Múzeumok Éjszakája Szegeden, 7500-an jártak a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein

Óriási sikert aratott az idei Múzeumok Éjszakája Szegeden, szombat este mintegy 7500-an fordultak meg a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein – közölte szerkesztőségünkkel az intézmény az eseményt követően.

A szombati estén nyitott meg az ókori Kína-kiállítás második egysége, a legnépszerűbb program pedig az oroszlántáncos, lampionos felvonulás és a tradicionális kínai táncbemutató volt. Az idei Múzeumok Éjszakája hatalmas sikert aratott, a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein az este folyamán 7500-an fordultak meg, de már a 18 órás kezdés előtt hosszú sorok várták a nyitást, sőt, az egész éjszaka során tömegek jártak az épületben. Ezen az estén nyitotta meg kapuit „Az ókori Kína kincsei – A jáde császárok kora” című kiállítás, melyre szintén nagyon sokan kíváncsiak voltak – csakúgy, mint az agyagkatonákat bemutató tárlatra.

RENGETEGEN KÍSÉRTÉK A TÁNCOSOKAT A MÓRA-PARKBA

Az éjszaka legnépszerűbb programja az oroszlántáncos-lampionos felvonulás volt: nagyon sokan kísérték a táncosokat, dobosokat Szeged belvárosán keresztül a múzeum előtti parkhoz. A szabadtéri színpadon egész este Kínához kötődő programokkal várták az érdeklődőket. A legnagyobb sikert a tradicionális kínai táncosok, a hangszer- és énekbemutató, valamint a kínai divatbemutató aratta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb