Kikapcs

Példátlan lehetőséggel állt elő a Szabadtéri: 500 sétálójegyet hirdetett a teátrum az idei Ajándékkoncertre

Példátlan érdeklődés előzi meg a Szegedi Szabadtéri Játékok idei Ajándékkoncertjét, tudatta a teátrum. Az óriási érdeklődésre való tekintettel 500 sétálójegyet hirdet a Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajándékkoncertjére a Szabadtéri Játékok.

A KLASSZIKUS ZENEI ESTEN A TÁNCÉ LESZ A FŐSZEREP

A Szegedi Szimfonikus Zenekar immár hagyományossá vált klasszikus zenei estjén 2023-ban a tánc játssza majd a főszerepet. Az első felvonásban 19. századi remekek: Csajkovszkij Diótörő-szvitje, Borogyin Polovec és Dvořák Szláv táncai kápráztatják el a hallgatókat; a második felvonásban Ravel és Kodály egy-egy közismert zeneműve, a Boléro és a Galántai táncok szólalnak meg a Dóm téren. A Szegedi Szimfonikus Zenekar kiváló művészeit Gyüdi Sándor vezényli majd az esten.

NAGYON GYORSAN ELFOGYTAK A JEGYEK

A színvonalas összeállítás rendkívül vonzónak bizonyult a szimfonikusok és a klasszikus muzsika rajongóinak körében. Rengetegen szerettek volna részt venni a szimfonikus esten, a meghirdetett napon már a nyitás előtt kígyózó sorban várakoztak a zenekedvelők a REÖK bejáratánál, így az Ajándékkoncertre szóló belépők még aznap elfogytak.

PÉLDÁTLAN LEHETŐSÉGGEL ÁLLT ELŐ A SZABADTÉRI

Ennek ellenére továbbra sem lankad az érdeklődés a Szegedi Szimfonikusok különleges estje iránt. A Fesztivál vezetése ezért úgy határozott, korábban példa nélkül való lehetőséget teremt azok számára, akiknek nem volt alkalma ülőhelyet szerezni a július 1-jén megrendezendő koncertre. A következő napokban 500 sétálójegyet kínál az érdeklődőknek a Szabadtéri, amellyel beléphetnek majd a koncertre, és a nézőtér két oldaláról, a Dóm tér árkádjai alól meghallgathatják a Zenekar műsorát.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb