Szegedi Arcok

Új élet kezdődik: a szegedi főügyelet ügyeletvezetője, a Flórián-tűzoltó-dinasztia oszlopos tagja ma nyugdíjba vonult

Új élet kezdődik: Flórián Sándor tűzoltó alezredes, a szegedi főügyelet egyik legkiválóbb ügyeletvezetője, a makói és szegedi Flórián-tűzoltó-dinasztia oszlopos tagja a mai nappal vonult nyugdíj előtti rendelkezési állományba. Tűzoltótársai pénteken, azaz ma ünnepélyesen elbúcsúztatták kollégájukat, számolt be az eseményről közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A FLÓRIÁN CSALÁDBAN SZINTE MINDENKI TŰZOLTÓ

Példaértékű elhivatottságról ad tanúbizonyságot a szegedi Flórián család, hiszen náluk szinte mindenki tűzoltó. Ki Szegeden, ki Makón kóstolt bele a tűzoltói, kicsit sem veszélytelen hivatásba. Sőt, a család egy női tagja ma már Dél-Walesben szolgál hivatásos tűzoltóként.

  • Bátyja, Flórián József több éven át szolgált a makói hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, mint beosztott tűzoltó.
  • Flórián Sándor fia, akit az egyszerűség kedvéért Flórián Sándornak hívnak, szintén több éven át volt Makón vonulós tűzoltó.
  • A lánya Flórián Zsuzsanna szintén e nemes hivatásnak él. Mivel hazánkban nem lehetett hivatásos állományú, meg sem állt az Egyesült Királyságig. Most Wales-ben egyike a legjobb tűzoltóknak. Múlt szombaton kísérte édesapja az oltárhoz.

TERVEI SZERINT SOKAT HORGÁSZIK MAJD

Ennyi kalandot ki kell pihenni, fogalmazott BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elköszönő posztjában. Az idősebb Flórián Sándor most kezdi új életét, hiszen a mai naptól nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonul. Tervei szerint sokat horgászik majd, de természetesen a sok feladat miatt az aktív élet tovább folytatódik majd. Csak egy kicsit másképp…. “Csak így tovább, Sanyi bácsi! Hiányozni fogsz a csapatból!” – búcsúztak a tűzoltótól kollégái.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság FB

Fotók: Molnár Krisztina tűzoltó főhadnagy és Flórián Sándor tűzoltó alezredes családi archívuma

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb