Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: az Ajándékkoncerttel indul a Szabadtéri, de startol az Európai Népek Fesztiválja is a Móra Parkban, sőt, a Wagner Udvarban is indul a nyár programsorozat

Gyönyörű napsütést és 32 fokos remek időt jósolnak a hétvégére Szegeden, ami pont tökéletes lesz arra, hogy kilátogass a belvárosba. Rengeteg programot találtunk Neked, hiszen többek között:

  • indul a Szabadtéri, holnap Ajándékkoncert,
  • a Móra-parkba beszabadulnak a néptáncosok,
  • Tarhonyafesztivállal ünnepelnek Tápén,
  • és a Wagner Udvar is megtelik művészettel.

Mutatjuk, mit tartogat ez a hétvége Szegeden és a környéken, itt a Szeged365 Kikapcs!

INDUL A SZABADTÉRI

A Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos ajándékkoncertjével indul a Szegedi Szabadtéri Játékok programja július 1-jén a Dóm téren. Az idei Ajándékkoncerten, amelyen Gyüdi Sándor vezényel, a Szegedi Szimfonikus Zenekar által előadott műveket a tánc tematikája kapcsolja össze.

TÁPÉN TARHONYAFESZTIVÁL

Mivel mással indulhatna a július Szegeden, mint a tápéi Tarhonyafesztivállal! A szombat lesz az a nap, ami a családról, barátokról a jó hangulatról, no meg a tarhonyáról szól a városunkban. A szervezők már a részletes programot is közzétették, eszerint pedig már reggel 7-kor indul a banzáj a Heller Ödön Művelődési Házban.

PARTI SZEGED MELLETT

16 hektáros területen várja a Szeged környéki adrenalinhuszárokat, meg úgy általában mindenkit, aki egy kicsit lazítana a Sun City Szabadidőközpont. Mint kiderült, a hétvégén nem csak azoknak nyújt majd kikapcsolódási lehetőséget a központ, akik szeretnének wakeboardozni vagy a jet-skivel csapatni, hanem azokat is, akik az éjszakai élet pezsgésére vágynak a Szeged és Hódmezővásárhely között található vizes kánaánban. A szombat estére meghirdetett Beach Party-n három lemezlovas fogja biztosítani a talpalávalót.

SZABADTÉRI TÁRLAT MÁR PÉNTEK ESTÉTŐL

A Szegedért Alapítvány ezen a nyáron is változatos programmal színesíti a szegedi kulturális életet, hiszen ismét zenével, képzőművészettel tölti meg a Wagner Udvart. A művészeti alkotások és alkotók újra az árnyas mediterrán udvarba költöznek, ami nyitott a látogatók számára. A Wagner Udvar programsorozata Szeged-Temesvár testvérvárosi kapcsolatok keretében létrejött szabadtéri tárlattal 2023. június 30-án, pénteken este 18 órakor kezdődik.

INDUL A MÓRA-PARKI MÓKA

Idén is folytatódnak a könnyed, zenés és néptáncos programok a Móra-parkban. Az idei kínálat viszont kiegészül a Katonazenekarok Fesztiváljával Szegeden. A szervezők szerint július 8-tól július 29-ig szombatonként fúvós térzene csendül fel Szegeden, július 2-től augusztus 13-ig vasárnaponként pedig számos ország mutatkozik be néptáncegyüttesével, vagy mazsorett csoportjával, illetve fúvószenekarával az Európai Népek Fesztiválja keretében. Íme a most hétvégi program:

Július 2. (vasárnap), 19.00

  • Opole Gyermek Néptáncegyüttes — Opole – Lengyelország
  • Olšavěnka Gyermek Néptáncegyüttes – UherskýBrod – Csehország

MÁR LÁTHATÓ A MÚZEUMBAN AZ EGÉSZ KÍNA-KIÁLLÍTÁS

Óriási sikert aratott az idei Múzeumok Éjszakája Szegeden, szombat este mintegy 7500-an fordultak meg a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein. A tárlat még mindig látható a nagyközönségnek.

NEMZETKÖZI HALLGATÓK KIÁLLÍTÁSA AZ SZTE-N

Kiállítás nyílt június 26-án „Creator Smyphony” címmel az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, ahol a Szegedi Tudományegyetem két nemzetközi hallgatója – Farinaz Ajili és Elika Valehi – festményei tekinthetők meg.

POKORNY LIA A NAPFÉNY VÁROSÁBAN

Akkora programot találtunk nektek, hogy még mi is izgatottan várjuk (kiemelten a hölgyek)! Gondolj bele, egy szuper nyári est, egy pazar vacsora és az est csillaga nem más, mint Pokorny Lia! Igen, az a Pokorny Lia, aki mind a színpadon, mind a vásznon varázslatot teremt. Nemcsak ott lesz, de szóhoz is jut! Egy interaktív beszélgető show keretében beszélget majd Gönczi Dorkával, a profi mediátorral a Napfény Műteremben.  

PARTIS ÉJSZAKÁK SZEGEDEN

Az éjszakai élet is felpörög ezen a hétvégén Szegeden. Mutatjuk, mivel készülnek a hétvégére a klubok!

TISZA DOKK

  • Pénteken este érkezik Szeged legmenőbb partisorozata, a Millenium Kids, mégpedig a Groovehouse-al a Tisza Dokkban,
  • másnap pedig Senoritas partival várnak mindenki a Tisza-parján.

Helyszín: Rakpart 1., Szeged, 6720

HUNGI

Pénteken a Giccs parti tarol majd a Hungiban, a ’80-as évektől a mai napi slágerekig, mindent megtalálunk majd a felhozatalban, majd szombaton a “Fehértone Before Pary-n” lehet csapatni. Itt a rezidens Dj a páratlan Peter Lowner lesz, de meglepetésként beáll a lemezjátszók mögé MRKK is.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

GARDEN STÉG

A péntek és a szombat a Gin Tonic napja lesz a Garden Stégen. Olasz prémium kézműves Gin, vagyis a Malfy teszi tiszteletét a helyszínen. Különleges gin-koktélokkal várnak mindenkit az este folyamán, különleges alapanyagok hozzáadásával. A finom koktélok mellé lágy dallamokkal is ígérnek, és gyönyörű naplementét.

Helyszín: Közép Kikötő sor, Szeged 6726, Szeged

RÖPLABDA BAJNOKSÁG A LAPOS BEACHEN

Ez egy izgalmas eseménynek nézünk elébe: indul a Coca-Cola Röplabda Bajnokság a Lapos Beachen. A bajnokság szombaton reggel 10:00 órakor kezdődik. Nevezni a helyszínen lehetséges.


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb