Szegedi ArcokVideo365

„Ettől kisebbet már az ember nem csinál, nagyobbat pedig úgy érzem, nem lehet” – Kormányné Etával idéztük fel élete utolsó nagyszabású show-jának legjobb pillanatait

„Míg élek, erre a napra könnyes szemmel gondolok vissza” – mondta nekünk Kormányné Eta, világbajnoki ezüstérmes mesterfodrász, a szegedi Etalon Beauty & Hair Spa szíve és lelke élete utolsó nagyszabású bemutatóján június elején a TIK-ben. A grandiózus show apropója pedig az a különleges alkalom volt, hogy kereken 50 éve, hogy a világbajnok hajszobrász először ragadott fodrászollót. A nem mindennapi est nem is sikerülhetett volna jobban, Eta milliónyi kedves emlékkel és megismételhetetlen élménnyel gazdagodott, melyeket most megosztott velünk.

„HATALMAS MEGKÖNNYEBBÜLÉS, HATALMAS ŰR”

„Egy hatalmas megkönnyebbülés, egy hatalmas űr. Ez egy nagyon hosszú folyamat volt, ebből nem lehet úgy kilépni, hogy én most ezt elfelejtem, vagy túl vagyok rajta” – kezdte Eta a beszélgetésünket a show-ra utalva. 50 év szerelem: a cím sok mindent elmond, mert valóban a grandiózus est minden mozzanatán érezhette a közönség a szenvedélyt, azt a sok-sok éves tapasztalatot, amit a mesterfodrász maga mögött tudhat. Eta öt évet készült erre a bemutatóra, a legapróbb részletekig mindent eltervezett, s mint ahogy elárulta, semmit sem csinálna másképp, minden így volt tökéletes.

IGAZI PROFI CSAPATMUNKA EREDMÉNYE VOLT A GRANDIÓZUS SHOW

Kezdve a csodálatos virág kompozíciókkal, melyek már belépéskor elbűvölték a vendégeket. Berényi Zsuzsi és Rácz Viola virágkölteményei mind színvilágukban, mind formavilágukban tökéletes kiegészítői voltak a hatalmas eseménynek. „Mint mindenkinek nekik is csak köszönni tudom azt, amit elővarázsoltak nekünk” – mondta el Eta, majd hozzátette, rengeteget dolgoztak a színpadi megjelenésen is, ami kétségkívül Kovács Andi koreográfus munkáját dicséri, mely ötvözve Zsengellér Marci, a bemutató alatt a kivetítőn futó videójával, -mely betekintést engedett az egybegyűlteknek abba, hogyan is készültek el a modellek-, tökéletes összhangot alkotott.

„AZÉRT IMÁDJÁK A BEMUTATÓIMAT, MERT A MODELLEK TETŐTŐL TALPIG EGYBEN VANNAK”

„Nagyon sok kollegám szokta mondani, hogy azért imádja a bemutatóimat, mert a modellek tetőtől talpig egybe vannak” – árulta el Eta. És valóban a csodálatos hajkölteményekhez és kalapokhoz, lenyűgöző ruhák is párosultak, melyeket Dobó Kata, művésznevén Kathia Dobo divat- és stílustervező álmodott meg, de a rendezvény nagyságából adódóan más művészek ruhái is bemutatkoztak a színpadon, mint például Héjjáné Éva alkotásai, vagy Gujdár Judith ruhakölteménye, melyet Eta viselt a fináléban.

„AZ EGYIK KISUNOKÁM MÉG SÍRVA IS FAKADT, HOGY EZ VOLT ÉLETE LEGSZEBB NAPJA”

Kétségkívül a show egyik legemlékezetesebb pillanatai közé tartozott a finálé, melyben a grandiózus show megkoronázásaként nem csupán maga a hajszobrász lépett ki a közönség elé, hanem két kislány unokája is gyönyörű hajkreációkkal mutatkozott be az egybegyűlteknek. Eta elárulta, Dobó Kata ugyanolyan csodás ruhát varrt, ugyanolyan színvilágban a kislányoknak, mint a nagyoknak, amitől varázslatosan érezték magukat a színpadon és nagyon boldogok voltak. „Másnap az egyik kisunokám még sírva is fakadt, hogy ez volt élete legszebb napja, s most már ő soha többé nem lehet modell” – mesélte el Eta. Hozzátette, azt az érzést nem lehet szavakba önteni, amit akkor érzett, amikor ő maga kilépett a közönség elé a rivaldafénybe és annyi ember elismerve a munkáját tapsolt.

A SHOW UTÁN JÖHETETT AZ ÜNNEPLÉS

A lenyűgöző show után pedig jöhetett a közös ünneplés. A REÖK Kézműves Cukrászda jóvoltából megannyi finom falat várta a vendégeket nem is beszélve arról a gyönyörű tortáról, amit a REÖK csapata az alkalomra készített. Eta elmondta, a torta akkora sikert aratott, hogy azóta is azt kérdezgeti tőle mindenki, hol található ez a cukrászda, mert szeretnének ők is ilyet rendelni.

„ETTŐL KISEBBET MÁR AZ EMBER NEM CSINÁL, NAGYOBBAT PEDIG ÚGY ÉRZEM, NEM LEHET”

Végezetül arról is beszéltünk Etával, hogy a hatalmas sikert látva nem gondolta –e meg magát abban, hogy ez volt élete utolsó nagyszabású show-ja. A mesterfodrász azonban határozott nemleges választ adott. „Senki ne értse félre, ugyanúgy fogok dolgozni a jövőben is, de ilyen saját show-m ez volt az utolsó. Szeretném, hogy ez ilyen emlék maradjon. Ettől kisebbet már az ember nem csinál, nagyobbat pedig most úgy érzem, nem lehet” – zárta gondolatait a hajszobrász.  

Elevenítsd fel velünk a grandiózus bemutató legjobb pillanatait videónkkal, melyben Kormányné Eta még több emléket oszt meg velünk élete utolsó nagyszabású show-járól:

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Bajorics Balázs

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb