Szegedi ArcokVideo365

Még a Holdról is látszik – Ismét támad “krokó” a Lapos Beach-en, bevette a Szeged 365 fedélzetét

A Szeged365 virtuális családunk már meg is kapta a karácsonyi ajándékát, egy mesterien formázott logót a Lapos Beach-en, krokó társaságában. Ezúton is hálásan köszönjük az alkotónak, Szivos Sándornak, akivel a homoklapátolás közben beszélgettünk.

MIÉRT PONT KROKODIL?

Többen kérdeztétek, kérdezitek, hogy miért pont krokodil képezi az alkotás tárgyát? Videónkban erről is mesél Sándor, aki az első beszélgetés alkalmával is készséggel állt rendelkezésünkre. Az alkotást megelőzően két nappal tette ki az eseményt, amelyre percek alatt több százan reagáltak. Mi megszeppentünk a vasárnap reggeli időjárás láttán, de ő már reggel hét órakor belevetette magát a munkába, családjával együtt.

Számos vödör, kisebb-nagyobb kerti lapát, ásó került elő a csomagtartóból, de nem volt ez mindig így. Sándor felesége elárulta számunkra, hogy kezdetben nejlonzacskóval hordták a vizet, homokozólapáttal dolgoztak. Az évek alatt azonban egyre fejlődött a szerszámos repertoár, a karácsonyi ajándék is a homokszobrászathoz kapcsolódó újabbnál újabb eszköz formájában érkezik a fa alá.

SZABADIDŐT, SZABAD LEVEGŐN!

Kizárólag helyben talált alkotóelemeket használnak a gigantikus szobrok megalkotásához, ezzel is felhívva a figyelmet a természet körforgására, a környezettudatosságra, amelyet gyermekeinek is átadott a családfő. Mottójuk: “Szabadidőt, szabad levegőn!” – saját szemünkkel tapasztalhattuk meg, hogy Szivos Sándor és családja a lelkét is beleadta az alkotásba.

Irány a Lapos Beach, csekkold a gigantikus remekművet, na meg előtte a videónkat, galériánkat!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb