Kikapcs

Flúgos futam Szegeden: ellepték városunkat a holland rendszámos, őrülten dudáló tarka autósok – mutatjuk, kik ők (videó)

Kiskunhalas és Bakonybél után Szegedre is befutottak a Carbage Run érdekes küllemű autói, akik olvasóink jelzései szerint délután fél 2 körül a Csongrádi sugárúton, majd Makkosházi Aldi parkolójában nyújtottak nem minden napi látványt a szegedieknek. Mint kiderült, az úgynevezett flúgos futam nyári szezonja éppen most van, már tegnap is látni lehetett egyet-kettőt Szegeden, mivel a népes karaván Romániába tart.

“Most autóznak keresztül a városon a Carbage Run résztvevői ilyen feltűnő autókkal. Tegnap is ilyen tájt látni lehetett őket” – írta Orsolya nevű olvasónk szerkesztőségünknek, aki fotókat és egy videót is mellékelt. Köszönjük szépen!

@szeged365

Flúgos futam Szegeden: ellepték városunkat a holland rendszámos, őrülten dudáló tarka autósok… Megérkezett a Carbage Run!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

De, hogy mi is az a Carbage Run? A megmozdulás 2008-ban indult el, az első futam azonban csak 2009 nyarán zajlott le, akkor 64 autó részvételével. A növekvő népszerűsége miatt egyre többen csatlakoznak ehhez a nemzetközi kezdeményezéshez. Eddig legalább 16.000 ember vett részt a túrázásokon. A lényege pedig az, hogy a túra résztvevői 5 nap alatt keresztülutaznak Európán, az autóknak pedig legalább 15 évesnek kell lenniük és nem kerülhetnek többe, mint 500 euró. Évente két-két rendezvényük van télen és nyáron, amolyan “flúgos futam”. Ők tehát az “őrült” holland rendszámos tarka autósok, akik átszelik dudálva a városunkat. A nyári futam így fest egyébként:

A srácok Németországból indultak, és Magyarországon, Románián, Szerbián, Horvátországon és Szlovénián keresztül vezet az útjuk, majd Ausztriába érkeznek a kaland végén. Több helyen is azt írják, hogy a Carbage Run nem csak egy rendezvény vagy kirándulás, hanem egy életstílus. Ez egy oly népszerű rally a nyugati társadalmakban, hogy már évekkel előtte lefoglalják a helyeket és nem ritka, hogy éveket kell várni, míg részvevőjévé válsz.

Matyi olvasónk a Temesvári körúton, Zoltán pedig a Takaréktár utcában csípte el őket. Köszönjük a fotókat nekik is!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb