Közélet

Robbanás volt az egyik trolipótló autóbuszon a Felső Tisza-parton, mindenki kimenekült a középső ajtón – szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj

“Ma fél 5-kor a Felső Tisza-parton a 19-es trolipótló autóbuszon nagy robbanás volt. Hátul ültem, épp a fülem mellett robbant fel valami. Mindenki pánikban menekült a középső ajtón” – írta az egyik helyi csoportba egy Gizella nevű tag még szerdán délután. Mint kiderült, az ijedség nagyobb volt, mint a baj, az SZKT ugyanis azt közölte szerkesztőségünkkel, hogy egy klíma-cső felhasadt az autóbuszban, a nyomás pedig robbanásszerű hanghatással járt, emiatt ijedtek meg az utasok.

A Szegedi Közlekedési Társaság szerkesztőségünknek küldött levelében azt írják, hogy “2023. július 5-én délután 16.25-kor az RPX-956 forgalmi rendszámú pótló autóbuszon a Felső Tisza-parton, a Háló utcai megállóba történő behaladás közben a jármű 3-as ajtaja felett a belső sarokban a burkolat alatti klíma-cső felhasadt, a hűtőközeg a rendszerben lévő nyomás miatt hirtelen kiszabadult: ez jelentős, robbanásszerű hanghatással járt, amelyet az utasok által is észlelt pára- illetve ködfelhő megjelenése követett.”

NEM SÉRÜLT MEG SENKI

Mint tovább kiemelték, a klímarendszer működése közben fellépő ilyen hiba igen ritka: jellemzően inkább hajszálrepedésben lassan szökik el a hűtőközeg, amit az SZKT munkatársai napi szinten folyamatosan ellenőriznek, karbantartanak és javítanak. “A Háló utcai megállóhelyen a járművezető szabályszerűen eljárva, a jármű megállítását követően azonnal kinyitotta az ajtókat, majd az utasok sietve elhagyták az utasteret. Az esemény, annak robbanásszerű hangja okozta meglepetésen túl, nem okozott személyi sérülést vagy egészségkárosodást. Az eseménnyel kapcsolatosan társaságunkhoz ezidáig egy észrevétel érkezett” – hangsúlyozták, majd hozzátették, “munkatársaink, a jármű a telephelyünkre történő bevonulása után, megkezdték a hiba kijavítását, hogy a jármű mihamarabb, ismét működő klímával munkába tudjon állni.”

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb