Közélet

Lezárul egy korszák: ezentúl nem közölnek adatokat a koronavírus-fertőzöttek számáról Magyarországon

Megszünteti a heti adatszolgáltatást a koronavírus-fertőzöttek számáról a Koronavírus Sajtóközpont. A szervezet pénteken az MTI-vel azt közölte: miután Magyarországon hetek óta már csak szórványos, egyedi koronavírus-fertőzéseket diagnosztizálnak, vagyis járvány már nincs, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is hivatalosan megszüntette a globális vészhelyzetet, a koronavírus-fertőzöttek számáról szóló heti adatközlést megszüntetik.

Az oltás természetesen továbbra is felvehető – tették hozzá. A Koronavírus Sajtóközpont korábban arról tájékoztatott, hogy Magyarországon már csak szórványos megbetegedéseket diagnosztizálnak, ami a magas átoltottságnak is köszönhető. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket az oltás felvételére kérik. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyébként májusban jelentette be, hogy a Covid–19 nem jelent többé globális egészségügyi veszélyhelyzetet.

A KORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ OLDAL MÁR JANUÁRBAN MEGSZŰNT

Mint megírtuk, a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal már januárban megszűnt. Azóta hetente közöltek adatokat az új fertőzöttekről, most azonban ez is megszűnik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb