Sport

Szenzációs szegediek: négy világbajnoki címet hódítottak el egyetlen nap alatt a Szegedi VE versenyzői az olaszországi világbajnokságon

Taroltak az MVM Szeged kenusai az Olaszországban zajló korosztályos világbajnokságon: a szombati versenynapon négy aranyérmet is behúztak – közölte a nagyszerű hírt a Szegedi Vízisport Egyesület vasárnap.

A szegedi versenyzők közül Kiss Ágnes, Molnár Csepke, Molnár Csanád és Szarka Krisztián is ifjúsági világbajnok lett. Utóbbi ráadásul két óra leforgása alatt duplázott, hiszen a négyes után vegyes párosban is győzött Molnár Csepkével, aki szintén második aranyérmét nyerte a vb-n. Paragi Petra is éremmel térhet haza a versenyről, hiszen a négyessel a második helyen végzett.

A Szegedi VE versenyzőinek eredményei:

  • Kiss Ágnes – C1 Női Ifjúsági 500 méter A Döntő – 1. hely
  • Kiss Ágnes – Molnár Csepke – C2 Női Ifjúsági 500 méter A Döntő – 1. hely
  • Szarka Krisztián – Molnár Csepke – C2 Mixed Ifjúsági 500 méter A Döntő – 1. hely
  • Szarka Krisztián-Nagy Zakariás-Mészáros Milán-Mitropoulos Iliász – C4 Férfi Ifjúsági 500 méter A Döntő – 1. hely

KISS ÁGNES IDŐKÖZBEN HATSZOROS VILÁGBAJNOK

Vasárnap reggel egyetlen számban volt érdekelt a Szegedi VE, Kiss Ágnes női ifjúsági 200 méteren döntőzött, amit meg is nyert, így hatszoros világbajnok a szegedi sportoló. Fürdök Gábor tanítványa ezt a versenyszámot is behúzta Auronzóban, így már a harmadik vb-címet szerezte meg ezen a vb-n, hiszen 500 méteren egyesben és párosban Molnár Csepkével is győzött.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb