Kikapcs

Barangolás a 2,5 méter magas kukoricásban – szombaton nyílik az öthektáros útvesztő Kiszombor határában

Egy öthektáros kukoricatáblában 5,5 kilométeres labirintust készítettek a Csongrád-Csanád vármegyei Kiszombor határában, a szombaton nyíló útvesztő ki- és bejárata között egy óra, egy óra húsz percnyi utat kell megtenni, ha a vállalkozó szellemű látogató nem téved el.

A sokak által kedvelt labirintusjáték életnagyságú változatát négy ember mintegy 400 óra munkával készítette el. Kapa és mérőszalag segítségével vágták be tíz centis pontossággal a másfél méter széles utcákat a növények nyolcleveles korában a kukorica közé – mondta Endrész Erzsébet, a szervező Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke az MTI-nek.

JUBILEUMI NYÁR

Az ösvények alkotta rajz – melyet előbb milliméterpapíron terveztek meg kicsiben – központi figurája egy olajkút, mivel ötven évvel ezelőtt, 1973-ban fúrták az elsőt a faluban, és a kőolajbányászat sok embernek adott munkát a térségben az elmúlt fél évszázadban. Megjelenik a XV-ös római szám is, hiszen ez a tizenötödik, jubileumi nyár, amikor útvesztő készült a Makóhoz közeli község határában.

2,5 MÉTER MAGAS A KUKORICA

A növények magassága a csapadékos időjárásnak és a felhasznált vetőmagnak – melyet a Gabonakutató biztosított – köszönhetően eléri, sőt néhol meghaladja 2,5 métert, így a látogató csak a kék eget és a kukoricasor által alkotott zöld falat látja. A labirintus a kukorica betakarításáig, a tervek szerint augusztus 20-ig látogatható. Az útvesztő péntekenként és szombatonként sötétedés után, egészen éjfélig bejárható, ekkor tanácsos zseblámpa használata.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb