Gasztro

Mezőgazdasági romantika: szív alakú dinnyét termesztett kedvesének a vásárhelyi őstermelő, Pap Róbert

Pap Róbert, vásárhelyi őstermelő mindig valami újdonsággal lep meg bennünket. Tavaly egy Rubik-kocka formájú dinnyét termesztett, idén pedig újabb formával rukkolt elő: szív alakú dinnyével kápráztatta el kedvesét az őstermelő.

“Ebben az évben is gondolkoztam azon, milyen újdonságot találjak ki. Végül Judit, a barátnőm segített, és megkért arra, hogy készítsek neki egy szívecske-dinnyét” – mesélte a Rádió7-nek Pap Robi, vásárhelyi dinnyetermesztő. Az őstermelő minden nyáron bejárja a sajtót egyediségeivel: korábban kocka, dobókocka és Rubik-kocka dinnyéivel vívott ki magának országos ismertséget.

SABLONOKAT HASZNÁL A DINNYÉKHEZ

A termesztő természetesen itt nem áll meg, újabb tervei vannak. Egyelőre azonban nem árulja el, mire számíthatunk. “Előre soha nem szoktam elmondani, miben mesterkedek. Csak akkor hozom nyilvánosságra az új alkotást, amikor már teljesen elkészült” – indokolta titokzatosságát. Annyit azonban tudni lehet, hogy a csodálatra méltó dinnyéket kiskorukban sablonokba helyezi, így veszik fel több hét alatt a mintát a még érésben lévő palánták. A legnagyobb kihívásnak eddig a Rubik-kocka dinnyét tekinti, annak színezése, festése miatt.

A SÁRGADINNYE FELEJTŐS, A GÖRÖGDINNYE A NYERŐ

Mint kiderült, sárgadinnyével nem lehet hasonló mutatványokat véghezvinni. Robi szerint ennek oka, hogy nagyon vékony a héja, így hiába kerülne sablonba, nem sikerülne a formázás. “Még soha nem próbáltam sárgával, de 99 százalékig biztos vagyok benne, hogy nem lenne jó. Ezt az is bizonyítja, hogy még nem láttam a világon olyat, hogy valaki az eredetihez képest más alakú sárgadinnyével állt volna elő” – mondta a dinnyeművész. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb