Mindenmás

Napi pakk: heves zivatarok tarkíthatják a napot, indul a Nemzetközi Néptáncfesztivál és szúnyogirtás is lesz ma Szegeden

Lassan vége a hőhullámnak, az előrejelzések szerint ma egy hidegfront miatt visszaeshet a hőmérséklet, de heves zivatarok is kialakulhatnak Szegeden. Akár a piros riasztást is kiadhatják a régiónkban. Reméljük, az időjárás nem tesz be a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztiválnak, ami délután felvonulással kezdődik és műsorral folytatódik a Dugonics téren! Mutatjuk a részleteket, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS RUBIK ERNŐ SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Jenő, Ernő, Henriett, Henrietta, Henrik, Jakab, Sára és Sarolta nevű Szeged365 olvasónak! Születésnaposok csütörtökre:

  • ma 79 éve annak, hogy megszületett ifj. Rubik Ernő, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Állami Díjas magyar szobrász, építész, formatervező, belsőépítész, játéktervező, feltaláló, egyetemi tanár, a Bűvös kocka feltalálója.
  • 83 éve Patrick Stewart színész (Star Trek Next Generation – Picard kapitány),
  • 81 éve Harrison Ford amerikai színész (Csillagok háborúja, Indiana Jones),
  • 42 éve pedig Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónő.

HEVES ZIVATAROK IS LEHETNEK SZEGEDEN

A piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak szerda éjjel, csütörtökön pedig újabb viharok jöhetnek – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. A veszélyjelzésben azt írták, hogy csütörtökön nagy területen, kiterjedten várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. Felhívták a figyelmet arra, hogy csütörtökön az éjszaka során várhatók a legveszélyesebb események, estétől már kiadhatják a piros riasztást is, amely elsősorban az ország déli felében több megyét is érinthet.
A hőmérséklet az előrejelzések szerint igen kontrasztosan alakulhat. 26 és 36 fok között fog mozogni a csúcshőmérséklet, nálunk lehet a legmelegebb.

SZÚNYOGÍRTÁS SZEGEDEN, DE NEM MINDENHOL

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében földi kémiai szúnyoggyérítés lesz csütörtökön 185 hektáron – olvasható az önkormányzat honlapján. Mint kiderült, nem egész Szegeden, hanem Rókuson és Béketelepen irtják majd a vérszívókat.

INDUL A NEMZETKÖZI NÉPTÁNCFESZTIVÁL VÁROSUNKBAN

Öt ország hét együttesének művészei mutatkoznak be a 29. Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztiválon, amely csütörtökön kezdődik Szegeden. A fesztivál csütörtökön, azaz ma a belvárosban a hagyományos zenés-kosztümös felvonulással indul 17:30-kor, melyet a megnyitó követ a Dugonics téren.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb