Közélet

Eszelős szívatás: káosz és erdei túrázás a Szegedről a Nyugatiba tartó Napfény Intercity-n (frissítve)

A Szegedről a Nyugat pályaudvarra tartó, Kecskemétről 15:54-kor továbbindult Napfény InterCity (IC 703) áramszedője megsérült, így az nem közlekedett tovább szombat délután. A társaság tájékoztatása szerint az utasokat a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át a pótlóbuszokra, a manőver azonban az olvasói beszámolók alapján nem volt éppen zökkenőmentes, voltak, akik egy rögtönzött erdei túra keretein belül voltak kénytelenek átjutni a pótlóbuszokhoz.

“Káosz van a szegedi vonalon. Nem jönnek fel Budapest-Nyugatiba a vonatok, mert leszakadt a felsővezeték Cegléd és Ceglédbercel között, ahol felújítás miatt egy vágányon lehetett csak menni. Így már az egyiken sem. A Nyugati-Cegléd között most felpakoltak minket 19:03-kor a Z50-es zónázóra, az visz Ceglédbercel-Cserőig és onnan Ceglédig vonatpótló autóbuszokkal visznek át, majd elvileg onnan lehet Szegedig lemmeni az IC-vel. 60-120 perces késésekkel lehet számolni”

– írta olvasói tudósításában este 7 után Kevin, aki később, 21:53-kor még mindig arról üzent, hogy továbbra is Cegléden dekkolnak.

Egy másik olvasónk, Attila arról számolt be, hogy a hibát követően több, mint egy órát álltak a senki földjén, majd leszállították őket és többen a közeli erdőn át “túráztak” át a pótlóbuszokig. A pórul járt szegedi – aki egy legénybúcsúról csúszott le – hozzátette, hogy a gyalogtúrát a hatóságok profin koordinálták, sőt, még ivóvizet is biztosítottak a leszálló utasoknak.

A MÁV legutóbbi frissítése szerint pótlóbuszok közlekednek az érintett szakaszon, Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között. A helyreállításig a Budapest – Nyugati – Szolnok – Debrecen – Záhony vonali, illetve a Budapest és Szeged közötti vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők. A vasúttársaság a Szolnokig vagy Szolnokról utazóknak javasolja, hogy az Újszász felé közlekedő vonatokat vegyék igénybe. A korlátozás végéig a ceglédi vonalra váltott menetjegyek és bérletek a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon is érvényesek.

FRISSÍTVE (22:14): ELINDULT A VONAT CEGLÉDRŐL

22:14-kor indult el a vonat Ceglédről, tudtuk meg Kevin nevű olvasónktól. A MÁV egyelőre nem tett közzé hivatalos frissítést, amint megteszik, cikkünk újra frissülni fog.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb