Szegedi Arcok

Az orrszarvúk hajnala – Novák Katalin Ruandában tisztelgett a rinocérosztámadás miatt tragikusan fiatalon elhunyt kiskunhalasi ökológus emléke előtt

A tragikus körülmények között, orrszarvútámadás következtében elhunyt kiskunhalasi születésű ökológus, Gyöngyi Krisztián emléke előtt tisztelgett Novák Katalin Ruandában, az állatvédő Szegeden élő felesége, Bedő Orsolya társaságában. Az afrikai országban állított emlékmű előtt álló, szegedi származású köztársasági elnök azt írta posztjában, hogy az, hogy Ruandában élnek még rinocéroszok, nagyrészt a helyiek által is nagyra tartott Krisztiánnak köszönhető.

ORRSZARVÚTÁMADÁS ÁLDOZATA LETT A FIATAL MAGYAR ÖKOLÓGUS, AKI RENGETEGET TETT A RINOCÉROSZOK MEGMENTÉSÉÉRT

Orrszarvú támadás áldozata lett egy magyar ökológus Ruandában – szóltak a megdöbbentő hírek 2017-ben szinte valamennyi hazai hírcsatornán. Az esetről nem sokat lehetett tudni, csak a száraz tényeket. A tragédia után 5 évvel a kiskunhalasi születésű Gyöngyi Krisztián ökológus, orrszarvúkutató regénybe illő történetét a világutazó szerző, Balogh Boglárka mesélte el Krisztián felesége, a kislányukkal Szegeden élő Bedő Orsolya emlékei alapján.

Az orrszarvúk hajnala című könyvről, Krisztián munkásságáról, haláláról és örökségéről Fülöp Tímea kolléganőnk beszélgetett Orsival:

“AZ, HOGY ÉLNEK MÉG RINOCÉROSZOK, NAGYRÉSZT KRISZTIÁNNAK KÖSZÖNHETŐ”

“Főhajtás egy Ruandában is tisztelt magyar állatvédő emléke előtt. Az, hogy Ruandában élnek még rinocéroszok, nagyrészt egy magyarnak, a helyiek által is tisztelt Gyöngyi Krisztiánnak köszönhető. Az elhivatott, de tragikus körülmények között elhunyt magyar ökológus élete és munkássága előtt hajtottunk fejet özvegye, Bedő Orsolya, valamint az általa kiképzett vadőrök társaságában”

– írta Facebook oldalán Novák Katalin.

Az orrszarvúk hajnala – Gyöngyi Krisztián ökológus élete és küzdelme az ikonikus faj megmentéséért című könyvet IDE kattintva éred el, a Bedő Orsolyával készített nagyinterjúnkat pedig ITT.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb