Mindenmás

Sikeresen helyreállították a leszakadt felsővezetéket Ceglédnél, csökkennek a késések a szegedi vonalon

Mint ahogyan arról tegnap beszámoltunk, Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között 150 méteren leszakadt a felsővezeték szombaton. Ezzel szinte egy időben, a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó Napfény InterCity (IC 703) áramszedője is megsérült, így az sem közlekedett tovább szombat délután. A problémát vasárnap délelőttre sikerült orvosolni, egy vágányon ismét közlekedhetnek a vonatok, csökkennek a késések.

Vassárnap reggelre helyreállították a leszakadt felsővezetéket Cegléd és Ceglédbercel-Cserő állomás között, így egy vágányon ismét közlekedhetnek a vonatok – közölte a Mévinform az MTI-vel. Ennek köszönhetően nem kell pótlóbuszozni, fokozatosan csökkennek a késések a szegedi vonalon is. A leszakadt felsővezeték tegnap a szegedi vonalon is hatalmas káoszt okozott, amelyekről több olvasói tudósítást is kaptunk: “Káosz van a szegedi vonalon. Nem jönnek fel Budapest-Nyugatiba a vonatok, mert leszakadt a felsővezeték Cegléd és Ceglédbercel között, ahol felújítás miatt egy vágányon lehetett csak menni. Így már az egyiken sem. A Nyugati-Cegléd között most felpakoltak minket 19:03-kor a Z50-es zónázóra, az visz Ceglédbercel-Cserőig és onnan Ceglédig vonatpótló autóbuszokkal visznek át, majd elvileg onnan lehet Szegedig lemenni az IC-vel. 60-120 perces késésekkel lehet számolni” – számolt be róla egyik olvasónk szombaton este 7 után, majd pár perccel este 10 óra előtt ismét jelentkezett és elmondta, hogy még mindig Cegléden dekkolnak.

A HIBÁT KÖVETŐEN EGY ÓRÁN ÁT A SEMMI KÖZEPÉN ÁLLTAK

Egy másik olvasónk, Attila arról számolt be, hogy a hibát követően több, mint egy órát álltak a senki földjén, majd leszállították őket és többen a közeli erdőn át “túráztak” át a pótlóbuszokig. A pórul járt szegedi – aki egy legénybúcsúról csúszott le – hozzátette, hogy a gyalogtúrát a hatóságok profin koordinálták, sőt, még ivóvizet is biztosítottak a leszálló utasoknak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb