Közélet

Most már biztos: kivonul Magyarországról az egyik cipőáruház, Szegeden is bezárják az üzletet

Kivonul Magyarországról a Salamander cipőáruház, az üzleteiket végleg bezárják, a készleteiket kiárusítják Szegeden is – jelentették be a Facebook-oldalukon szerdán.

„A Salamander tulajdonosa úgy döntött, hogy a jövőben nem kívánja folytatni a kiskereskedelmi tevékenységet Magyarországon” – írták. A magyarországi üzleteikben megkezdték a végkiárusítást, így Szegeden is. A Salamandernek tizenöt üzlete van Magyarországon, ebből kilenc a fővárosban.

CSŐDKÖZELI HELYZETBEN AZ ANYACÉG

Nem is olyan rég kaptak szárnyra a hírek, mely szerint csődközeli helyzetbe került a német anyavállalat, az Ara Group, ezért lehúzzák a rolót a Salamander és a Delka üzletei. A két kereskedőház felszámolása 37 helyszínen 300 alkalmazottat érint Ausztriában, de a magyarországi, ezen belül a szegedi, valamint a szlovákiai és a csehországi cipőboltjaik is hasonló sorsra jutnak. Bár a koronavírus-járvány miatt több mint 3,3 millió euró állami segély áramlott a céghez, a Salamander egy év alatt mintegy kilencmillió eurós veszteséget termelt – derült ki a 2021-es évről közzétett mérlegből az atv.hu szerint. Az adatok szerint a bevételeik 14 százalékkal estek vissza, és ezen még a reklámok sem segítettek – tette hozzá a lap.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb