Gasztro

Körzetük Szeged belvárosa, tempójuk halálos – már csak 10 napig száguldanak ingyen a Trója Ételbár futárjai

Nyugalom, szó sincs arról, hogy bárki megsérült volna, a Cobra-11 című sorozat szlogenjével mindössze arra céloztunk, hogy amióta kitört a Kölcsey utcai Trója Ételbár és Hummusz Terrace 0 Ft-os hónap akciója, gyakorlatilag mindenütt Trója-futárokat látni a városban. Nem véletlenül: a hónap végéig a nyáron is padlógázzal menetelő mediterrán étterem elengedte a szállítási díjakat, így aztán villámgyorsan, egyben haveri áron landolnak a szegedieknél a burgerek, hummuszok, pizzák és persze a Crispy Tál, amely – mint az egyik olvasónk írta – lassan már egyenrangú lesz a halászlével sz(ö)egediségében.

Azt, hogy a 0 Ft-os akció miatt megnövekedett terhelés vajon lelassította-e a futárokat (nem), már leteszteltük, most pedig a 15 éve létező mediterrán és közel-keleti étterem árait vettük górcső alá. A tulajdonos Mannah Reda ragaszkodik, hogy a Trója-minőséget – infláció ide vagy oda – továbbra is elfogadható árakon kínálják, a cégfilozófiájuk továbbra is az, hogy inkább több, alacsonyabb áron fogyasztó vendégből élnek meg, mint kevesebb, sokat költő szegediből.

Mindez az árakon meg is látszik, ezt a minőséget máshol legalább másfélszeres szorzóval kínálják, bár a helyzet az, hogy ez a fajta mediterrán, közel-keleti konyha nincs is nagyon jelen a szegedi piacon.

Szemezgettünk egy picit, íme egy csütörtök esti, Szeged365-ös Trója-matek:

  • A Troja Crispy Tál, amely legalább annyira köthető hozzájuk, mint a McDo’ – hoz a Big Mac, ropogós-fűszeres bundában sütött csirkemellel, körettel, salátával, öntettel továbbra is csak 2690 Ft,
  • a szintén nagyon Trója-kaja “kannibál tortilla“, amely a gyros mellett csirkemellett is tartalmaz, 1750 Ft,
  • a saját recept alapján készülő hummuszok – amelyek egy éve óriásit durrantak Szeged belvárosában – 1350 Ft-nál kezdődnek,
  • a legzúzósabb Trója-fogások, a faszénen sült Sis Taukk tál, a Tandoori csirkecomb tál, a Damaszkuszi tál és a Curry tál egyaránt 3090 Ft, de van zóna verzió is, mindössze 2450 – ért.

A teljes képhez pedig hozzátartozik, hogy az autentikus keleti ízek és a korrekt ár dacára az adagok mérete maximálisan a szegedi pocakhoz van igazítva, magyarán, megpakolják a dobozt a szállítás előtt rendesen, ahogy kell.

A legjobb pedig, hogy az áprilisi őrületet követően nemrég

újraindították a Trója 0 Ft-os akcióját, vagyis, július 10 és 31. között fuvardíj nélkül viszik a finomságokat, mindössze két kikötéssel. Direktben, tőlük kell rendelned, a www.trojaszeged.hu oldalon vagy a +3630 627 9056 számon, minimum 2000 Ft értékben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb