Mindenmás

Napi pakk: napsütés, 31 fok és hidegfront is jön ma Szegedre, Szent Lőrinc ünnepén

Kitartást, itt a péntek, mindjárt kitör a hétvége! Sok-sok napsütést kapunk délelőttre, majd délután egy hidegfront zavarhat be a programokba. Záporok és még zivatarok is előfordulhatnak térségünkben, de hideg nem lesz, marad a 31 fok Szegeden. Már most szólunk: indulj időben a melóba, mert munkálatok vannak a Bertalan hídon! Mutatjuk azt is, milyen programok várnak ma Szegeden, itt a napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS SZENT LŐRINC

Nagyon boldog névnapot minden Dániel, Daniella, Angéla, Ilona, Júlia, Léna, Lőrinc és Zsüliett nevű Szeged365 olvasónak!

Ma van Szent Lőrinc ünnepe. Brindisiben született 1559-ben, Liszabonban halt meg 1619-ben, július 22-én. Velencei katolikus áldozópap, egyháztanító, kapucinus rendfőnök volt. Diplomáciai állásokat töltött be a bajor, osztrák és spanyol udvaroknak. Nevét a törökök elleni háborúkban tette ismertté, részt vett az 1601 október 11-i török elleni székesfehérvári győzelemben mint tábori lelkész. 1881-ben avatták szentté, 1959 óta egyháztanító. 
Ünnepnapja a Római Katolikus egyházban július 21.

NAPSÜTÉS, MAJD HIDEGFRONT

Pénteken a többórás napsütést követően délutántól egy újabb hidegfront hatására növekedhet meg erősebben a felhőzet. Eleinte csak nyugaton és északon lehet csapadék, majd nyugat felől egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok. A délkeleti-déli, majd északiasra forduló szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések lehetnek. Nagy lehet a hőmérsékleti kontraszt: az ország északi-északnyugati felén 22-26, déli-délkeleti felén, Szeged környékén 27-33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

DOLGOZNAK A BERTALAN HÍDON

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából két Csongrád-Csanád vármegyében a szegedi Bertalan Lajos és a csongrádi Tisza-hídon is javítási munkák kezdődtek a napokban, melyet külső szakkivitelezők végeznek. Az autósoknak érdemes hosszabb menetidővel számolniuk a munkálatok ideje alatt.

KEZDŐDIK A DAIKIN-KUPA SZEGEDEN

Rangos nemzetközi utánpótlás fiú (U17) vízilabdatorna házigazdája lesz mától Szeged. Péntektől az újszegedi sportuszodában nyolc nemzet csapata csatázik két csoportban a Daikin-kupáért.

GÁSPÁR LACI VÁROSUNKBAN

Rendesen odapörköl program-fronton a két Garden – a Damjanich utcai Garden Bistro & Beach és a Partfürdő mellett úszó Garden Stég – az idei nyárnak, állításunk legfőbb bizonyítéka pedig, hogy péntek este a címünkben idézett Hurrikán című sláger előadója, Gáspár Laci érkezik hozzájuk.

INDUL A NÁNDORFEHÉRVÁRI NAPOK

A szegedi Nándorfehérvári Emléknapok az Országgyűlés által nemzeti emléknappá nyilvánított nándorfehérvári diadalról szóló legjelentősebb vidéki megemlékezés, egyszersmind Szeged egyetlen középkori hagyományőrző fesztiválja. Ma már elindulnak a programok, mutatjuk, mit tartogat a péntek:

  • 17.00 Pódiumbeszélgetés: Krisztin Róbert és Hegedűs Zoltán Guessous Mesi énekesnőt a magyar és keleti régizenék és népi énekek kutatóját és előadóját kérdezi. (Dóm Látogatóközpont, Szeged Dóm tér 16.)
  • 18.30 Guessous Majda Mária trió lemezbemutató koncertje: Lélekfordulók a magyar és török zenei hagyomány ölelésében.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb