Közélet

Egy csomó szegedi versenyzővel zajlik jelenleg is a 41. Balaton-átúszás

Ma reggel megkezdődött és most is javában zajlik a 41. Balaton-átúszás, amelyet eredetileg tegnap tartottak volna, viszont az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos időjárásra való tekintettel lefújta, így a versenyzők vasárnap teljesíthetik a Révfülöp-Balatonboglár távot.

Szombatról vasárnapra halasztották, ma reggel pedig elindították a 41. Lidl Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között. Az eseményt azért kellett elhalasztani, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint aznapra zivatarokat vártak. A szervezők tettek egy komoly engedményt is: a szombatra leadott nevezések érvényesek vasárnapra is, aki viszont valamiért mégsem tudott elmenni, és péntek délután három óráig lemondta a részvételét, annak a teljes nevezési díját visszafizették – írja a HVG. Az eseményen rengeteg szegedi résztvevővel lehet találkozni, az elmúlt napokban több olvasói üzenetet kaptunk a Szeged365 Family tagjaitól, hogy ők is részt vesznek a megmérettetésen. A helyszínről vasárnap délelőtt Kisházi Sándor kollégánk élőben jelentkezett, aki több szegedi versenyzővel is találkozott. A videót IDE KATTINTVA lehet megtekinteni.

A BALATON HULLÁMZÁSA MIATT CSAK TAPASZTALT ÚSZÓKAT VÁRTAK

A szervezők közlése szerint a vasárnapi úszásra csak tapasztalt úszókat várnak, mivel „a hullámzó Balatonban biztonsággal úszni nyíltvízi tapasztalatot igényel, az uszodai körülmények ismerete nem biztos, hogy elég”. Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, az eseményen a szegedi születésű Novák Katalin is részt vesz, aki először ússza át a Balatont.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb