Kikapcs

Idén tíz napig tart a Szent István-napok rendezvénysorozat Vásárhelyen, a Szegedi Nemzeti Színház művészei is fellépnek majd

Az idei évben augusztus 11-től 20-ig ünnepelik Vásárhelyen az államalapítást és Szent István király ünnepét. A szokásokhoz híven borfesztivállal egybekötött rendezvénysorozaton szórakozhatnak a hódmezővásárhelyiek, mondta el Márki-Zay Péter polgármester és Gyöngyösi Ferenc alpolgármester – közölte a Hódpress.

A hivatalos és ünnepélyes megnyitó augusztus 11-én, délután 17 órakor kezdődik a Kossuth téren. A borászatok, pincészetek is kitelepülnek, de a borversenyre is sokan beneveztek, idén a tizenhetedik alkalommal választják ki Vásárhely borát és természetesen vásárosok lesznek majd rendezvényen. A borverseny eredményhirdetése augusztus 12-én, szombaton 17.15-kor lesz – írja a portál.

LESZ BAGOSSY BROTHERS COMPANY KONCERT, DE ITT LESZ A 100 TAGÚ CIGÁNYZENEKAR IS

Augusztus 20-án, 9 órakor lesz a kenyérszentelés és Márki-Zay Péter polgármester ünnepi beszéde, 10 órakor szentmise, 22 órakor pedig tűzijáték kezdődik. A sztárzenekarok közül fellép a Bagossy Brothers Company (augusztus 11-én este), Ferenczy György és az 1ső Pesti Rackák (augusztus 12-én este), a Lóci játszik (augusztus 18-án este), az Ossian (augusztus 18-án este), lesz Zenevonat Szuperkoncert az LGT Sztárjaival (augusztus 19-én) és itt lesz a 100 Tagú Cigányzenekar (augusztus 20-án este, a tűzijáték előtt).

A RENDEZVÉNYEN A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ MŰVÉSZEI IS FELLÉPNEK

A népzene, illetve néptánc együtteseket a Csürhe Banda, a Róna Banda, a Tükrös Zenekar, a Kankalin Néptáncegyüttes, az Árendás Néptáncegyüttes, a Szépkorúak tánccsoportja és Koltai Zoltán és vendégei képviselik. A gyermekeket Kalap Jakab, a Léghajó Meseszínház, a Sajtkukac Duó Gyerekzenekar, a Habakuk Zenekar, interaktív meseház és unitárius családi nap várja. Lesz színház is, Gregor Bernadett, Xantus Barbara és Magyar Attila lépnek majd fel, illetve musical és operettslágereket hoznak el Vásárhelyre a Szegedi Nemzeti Színház művészei. Idén is megtisztelnek bennünket testvérvárosaink, továbbá Márki-Zay Péter polgármester beszélget többek között Hodász Andrással és vidéki polgármesterekkel, így Vilcsek Ernővel (Jákfalva), Alpár Györggyel (Drávaszerdahely), Hegedűs Péterrel (Balmazújváros).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb