Közélet

Friss infók a szerb-magyar határ melletti balhéról: halálos áldozat is van, nem csak Hajdújáráson, hanem még négy másik településen lövöldöztek a migránsok (frissítve)

Lövöldözés tört ki a magyar-szerb határ melletti Hajdújáráson, hétfő este 9 környékén – írtuk meg kedden kora reggel, mint kiderült, két migránscsoport csapott össze. Azt is megtudtuk, hogy nem csak Hajdújáráson, hanem még 4 másik településen is lövöldöztek a hét első napján a határ túloldalán.

Több sérültje is van a hétfő esti hajdújárási lövöldözésnek, a helyszínen vérfoltokat talált a Pannon RTV stábja. A portál a helyiektől megtudta, a lövöldözés valamivel 21 óra után történt és mintegy 2 órán át tartott. A rendőröket azonnal riasztották, de elmondásuk szerint csak 1-2 órával a bejelentések után érkeztek a helyszínre. A nyomozás még zajlik.

MÉG 4 TELEPÜLÉSEN VOLT LÖVÖLDÖZÉS HÉTFŐN

Információk szerint két migránscsoport csapott össze és az egyik csoport egy ház udvarába menekült és onnan folytatták a lövöldözést. A helyiek közül szerencsére senki sem sérült meg. A lap azt is kiderítette Bojan Šoralov, észak-bácskai körzetvezetőtől, hogy nem csak Hajdújáráson, hanem Nagykikindán, Palicson, Horgoson és Szabadkán is történt az éjjel lövöldözés.

FRISSÍTVE: HALÁLOS ÁLDOZATA IS VAN A LÖVÖLDÖZÉSNEK

A Szabad Magyar Szó azt írja, hogy egy afgán állampolgár meghalt, ketten pedig megsérültek abban a lövöldözésben, amely hétfőn este történt Hajdújáráson. Az úgynevezett Hevér-soron történt lövöldözést megelőzően az Ifjúság utcában kergették egymást a migránsok, ugrálták át a helyiek alacsonyabb kerítéseit. A falubeliek rettegnek, azt mondják nem bíznak abban, hogy ezt az állam megoldja, nem is várnak semmit, itt magukat kell megvédeniük – mondta a Szabad Magyar Szónak az egyik helyi lakos, akinek közvetlenül a háza közelében történt a lövöldözés. A szabadkai rendőrségtől kapott közleményből részletek nem derülnek ki. Azt írják, hogy továbbra is a terepen tartózkodnak, a nyomozás még tart az ügyben.

Horgoson legutóbb április végén tört ki lövöldözés. Akkor egy 33 éves afgán férfi sebesült meg:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb