KikapcsVideo365

BBQ oldalas, wakeboard közben? Sima ügy, szétfüstöltük a Sun City Szabadidőközpontot!

Sun. City. Ha leírjuk ezt a két szót, 10-ből 9 szegedinek a 47-es út mellett fekvő 16 hektárnyi víziparadicsom, meg ugye az ország talán legismertebb wakeboard pályája ugrik be, pedig a Sun City Szabadidőközpont mára bőven kinőtte az utóbbi jelzőt. A szegedi kánikula egyik kedvenc oázisa a kötélpályás extrém sporton túl tengerparti hangulatú, homokos strandélményt, kalandparkot, két jet-ski tavat, játszóteret, szálláshelyet és éttermet is rejt. Az utóbbi bőven túlmutat a többi Szeged környéki strandról ismerős hotdog-jégkrém-lángos vonalon, így aztán kapva kaptunk az alkalmon, amikor Nagy Zsolt üzemeltető és csapata beröffentették a hely több tonnás szekrényszmókerét.

Mielőtt belevágnánk a füstös kalandba, mutatunk 3 Szeged365 videót a Sun City Szabadidőközpont mindennapjaiból:

  • az elsőben (tizen)öt perc alatt tanítottunk meg wakeboardozni egy Szeged365 olvasót,
  • a másodikban jetski-zni hívtuk az IBO interkontinentális ökölvívó bajnokát, a szegedi Kis Mátét,
  • a harmadikban pedig csónakból kaptuk kameravégre a legzúzósabb wakeboard – és jetski-pillanatokat.

A videónk témáját adó iron block barbecue-smoker egy igazán egyedi darab, mint Nagy Zsolt üzemeltető elmondta, a több, mint egy tonna súlyú füstölőt direktben nekik gyártották, így aztán nincs belőle másik Szegeden és környékén. Ott jártunkkor a szintén szegedi SZ-PLAST Ablak céges csapatépítője zajlott, a megfáradt wakeboard-hősöknek marha – és sertésoldalast, csirkemellet és az elmaradhatatlan coleslaw-salátát szolgálták fel, az előbbit egyébként 8-10 órán át füstölték 9-100 fokon, mielőtt a tányérra kerülhetett volna.

A gigantikus BBQ kemencét – amely egyszerre 2-300 vendéget is jól tud lakatni – természetesen működés közben mutatjuk be, közben pedig elmeséljük, mit tud a hatalmas aranyos:

Sun City Szabadidőközpont Szegedtől mindössze pár percnyire vár, a 47-es mellett:

  • GPS: 46.3830681,20.2760876
  • Cím: Kopáncs, Tanya 1.
  • Telefon: +36 (70) 770 0025 (szállás)
  • Telefon: +36 (20) 401 0541 (strand, étterem)
  • Telefon: +36 (30) 274 1770 (wakeboard/jetski)
  • Szállásfoglalás: [email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb