Közélet

Szép új világ: balhé volt a szerb-magyar határ mellett, a rendőrökre lőttek a migránsok (frissítve)

Lövöldözés tört ki a magyar-szerb határ melletti Hajdújáráson, hétfő este 9 környékén – számolt be róla a Pannon RTV. Mint írták, sorozatos lövésekről érkeztek jelentések a Hevér-sor lakóitól, a beszámolók szerint a migránsok nagyobb csoportja behúzta magát egy lakott ház udvari épületébe, ahonnan a kiérkező rendőrökre is tüzet nyitottak.

Az érintett település a magyar-szerb határtól 2 km-re délre, Szabadkától 12 km-re keletre, Palics és Királyhalom között, a Ludasi-tó északi partján fekszik. A beszámolók szerint a környék lakói bezárkóztak a házakba, és többen a földön fekve várták a fejleményeket.

A Hevér-sor autópálya melletti mindkét oldalán rendkívüli állapot uralkodott, a rendőri alakulatok is a helyszínre érkeztek.

Sérültekről egyelőre nincs hír, amint lesz, cikkünket frissíteni fogjuk.

FEBRUÁRBAN UGYANITT CSAPTAK ÖSSZE EGYMÁSSAL A MIGRÁNSOK

Nem ez volt az első alkalom, hogy az Észak-Bácskai körzetben lévő településben elszabadult a pokol:

mint korábban írtuk, februárban mintegy 20 migráns csapott össze fegyverekkel ugyanitt.

Bojan Soralovl, az észak-bácskai körzet vezetője akkor úgy fogalmazott: annak ellenére, hogy a bevándorlókkal kapcsolatos helyzet jelentősen javult az elmúlt időszakban és a befogadóközpontban, illetve Szabadka központjában az gyakorlatilag ideálisnak mondható, az erdőben még mindig vannak ellenőrizetlen migránscsoportok. Ők Szerbia északkeleti és északnyugati részérők érkeznek a határövezetbe, átlagosan öttől harmincan vannak egy-egy csoportban.

FRISSÍTVE: KÉT MIGRÁNSCSOPORT CSAPOTT ÖSSZE

Mint megtudtuk, két migránscsoport csapott össze a helyszínen. Az is kiderült, hogy nem csak Hajdújáráson, hanem még 4 másik településen is lövöldöztek a hét első napján a határ túloldalán. Egy halálos áldozata van az összetűzésnek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb