Közélet

Meglepetés szerdára: elindult a szegedi harmadik Tisza-híd projekt tájékoztató honlapja, Lázár János szerint viszont nincs meg a szükséges forrás a hídra

A FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt. 684 millió forintért tervezheti a szegedi Nagykörút bezárását és az Újszegedre átvezető új tiszai hidat is – írtuk meg tavaly márciusban. Novemberben be is futottak a látványtervek, majd közmeghallgatást is tartottak. A téma azóta parkolópályára került, azonban Lázár János építésügyi miniszter legutóbb azt nyilatkozta, hogy a híd építésére a szükséges forrás egyelőre nincs meg. A téma kapcsán ma Mihálffy Béla is megszólalt, és bejelentette, hogy elindult a szegedi harmadik Tisza-híd projekt tájékoztató honlapja.

“Újabb előrelépés a harmadik Tisza-híd projektben! Jelenleg a szegedi harmadik híd tervezési szakaszban van és fontos előkészítő munkálatok zajlanak a háttérben. Most a tervezési munka bemutatására egy mindenki számára elérhető honlap készült, ahol a tervezők folyamatosan tájékoztatást tudnak nyújtani a projekt haladásáról és részleteiről” – írta a politikus szerdán délelőtt a közösségi oldalán, majd hozzátette, hogy hosszas előkészítés után mindenképpen szükségesnek tartották az érintett felek bevonásával egy tájékoztató honlap elkészítését, hogy elejét vegyék a bizonytalan eredetű, félrevezető információk terjedésének.

A honlapon egyébként részletesen írnak a projektről. Kiemelik, hogy a Déli Tisza-híd, és vele a körút befejezésének, Újszeged feltárásának igénye az 1960-as években is megjelent már a fejlesztési terveken, de 1993 óta Szeged kiemelt városfejlesztési célkitűzése. Az is kiderül a honlapról, hogy az építési engedélyt 2023.10.02-ig szeretnék megszerezni, a közbeszerzési dokumentációt pedig 2024.08.18-ig készítenék el.

MÉG NINCS RÁ PÉNZ?

Érdekes, hogy pont a múlt héten írta ki Mihálik Edvin, Újszeged önkormányzati képviselője a közösségi oldalára, hogy nincs forrás a harmadik Tisza-hídra, sem az újszegedi Mad Max filmekbe illő vasútállomás elbontására vagy felújítására. Így fogalmazott a politikus: “Az újszegedi vasútállomás felújítása kapcsán levélben fordultam Lázár János építésügyi miniszterhez. Számonkértem rajta, hogy évek óta csak ígérgetik a romos épület elbontását, az elhanyagolt bozótos területet pedig sürgősen rendbe kell tenni. A miniszter úr válaszlevelében arról tájékoztatott, hogy az állomás felújítása majd csak a harmadik Tisza-híd építésével kezdődne meg, ehhez azonban sem a szükséges forrás, sem a kormányzati döntés nincs meg”.

A harmadik Tisza-híd hosszú évek óta téma Szegeden, mutatjuk, mi történt az elmúlt két évben:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb