Sport

Keddtől megtelik a Pick Aréna: indul a szegedi rendezésű női röplabda világbajnokság

Még márciusban írtuk meg, hogy Szegeden rendezik meg az U19-es női röplabda VB-t idén augusztusban. A mérkőzéseket a Pick Arénában játsszák, ami azóta már VB-üzemmódba kapcsolt, sőt, fény derült a magyar csapat teljes programjára is, akik az összes csoportmeccset, illetve továbbjutás esetén a nyolcaddöntőt is Szegeden játszhatják – közölte a Hunvolley.

Húsz év után szerepel ismét U19-es lány röplabda világbajnokságon Magyarország, melynek Szeged mellett a horvátországi Eszék ad majd otthont társházigazdaként. Külön szegedi öröm – amellett, hogy városunkban rendezik a sporttörténelmi eseményt – az, hogy a válogatott keretében helyet kapott Nagy-Hegyesi Réka is, az SZRSE játékosa – közölte a klub. A magyar válogatott mindegyik csoportmérkőzését, valamint továbbjutás esetén a nyolcaddöntőjét is Szegeden, a Pick Arénában játssza. A magyarok csoportjában szerepel a korábbi négyszeres U19-es vb-győztes Kína, az előző világbajnokságon hetedik Argentína, valamint Egyiptom, Chile és Kamerun. A csoportból az első négy csapat jut a legjobb 16 közé. Egy biztos, a szegedi Pick Aréna már készen áll a röplabda VB-re, mutatjuk:

SZINTE MINDEN NAPRA JUT EGY MECCS A JÖVŐ HÉTEN

Idő közben fény derült a magyar válogatott programjára is, keddtől igazán húzós menetrendje lesz a lányoknak, a pénteki nap kivételével ugyanis minden nap egy csoportmérkőzést játszanak. Mutatjuk a teljes programok, íme:

  • 08.01., kedd: Magyarország-Chile 18.00
  • 08.02., szerda: Magyarország-Kína 18.00
  • 08.03., csütörtök: Magyarország-Kamerun 18.00
  • 08.05., szombat: Magyarország-Egyiptom 18.00
  • 08.06., vasárnap: Magyarország-Argentína 20.00

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb