Szegedi Arcok

Rászorulóknak főznek ma meleg ételt Rókuson

Hatalmas üstökben rotyog az étel Rókuson, a Körtöltés utcában, ugyanis a környéken élő rászorulóknak főznek a helyszínen. Reggel 9 órakor kezdődött a főzés Szegeden, és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével juthatnak ma meleg ételhez az emberek – tudtuk meg a helyszínen tartózkodó olvasónktól, Timitől.

A Magyar Élelmiszerbank egyébként 2005 óta működik Magyarországon az Európai Élelmiszerbankok Szövetségének tagjaként. Felkutatják és összegyűjtjik az élelmiszerfeleslegeket, hogy eljuttassák azokat a rászorulókhoz, csökkentve ezáltal az élelmiszerpazarlást és a nélkülözést. A szegedihez hasonló főzési akciókat is szerveznek, sőt, ráveszik az élelmiszerláncokat, hogy a náluk képződött felesleget megsemmisítés helyett rászorulók élelmezésére fordítsák.

Mint megtudtuk, az Élelmiszerbank az élelmiszerfelesleget minden esetben ingyen veszi át a felajánló élelmiszeripari cégektől és kereskedelmi láncoktól és az adományokat díjmentesen adják át partnerszervezeteknek, akik a szétosztást szintén non profit alapon valósítják meg.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb