Mindenmás

Napi pakk: napsütés, 30 fok és Farkas Bertalan szülinap

Zakatol tovább a hét Szegeden, napos, gyönyörű nyári időnek nézünk ma elébe. Marad a 30 fok városunkban, viszont az üzemanyagárak ezzel egyidőben ismét emelkednek. Továbbra is le van zárva a Belvárosi híd, így ne lepődj meg, ha dugóba futsz bele. Mutatjuk, mit tartogat még a szerda, itt a Szeged365 napi pakk reggelre!

NÉVNAPOSOK ÉS FARKAS BERTALAN SZÜLETÉSNAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Lehel, Alfonz, Alfonza, Gusztáv, Lél, Mária, Mia, Regő, Regős és Szerénusz nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek és születésnaposok is jutottak mára:

  • 74 éve látta meg a napvilágot Farkas Bertalan, a mindeddig egyetlen magyar űrhajós,
  • 50 éve Ullmann Mónika színésznő (Szeleburdi család),
  • és pontosan 65 éve ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre Göncz Árpádot. Göncz Árpád József Attila-díjas magyar író, műfordító és politikus volt, a Magyar Köztársaság elnöke 1990-től 2000-ig.

ZÁPOROS HAJNAL, NAPOS DÉLUTÁN

Szerdára virradóra keleten többfelé, délen helyenként alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar. Napközben már a napsütésé lesz a főszerep, csak egy-két zápor alakulhat ki, az előrejelzések szerint azonban Szeged környékén nem kell csapadéktól tartani. A nyugatias, illetve a délies szél többfelé élénk, néhol akár erős lehet. A maximum-hőmérséklet 30 fok körül fog alakulni városunkban.

EMELKEDIK AZ ÜZEMANYAGOK ÁTLAGÁRA

Újabb jelentős áremelkedés várható a benzin és a gázolaj árában szerdától. A holtankoljak.hu információi alapján a benzin esetében bruttó 12 forinttal emelkedik az ár, a gázolajért pedig bruttó 15 forinttal kell többet fizetni. 

MÉG MINDIG NINCS BELVÁROSI HIDUNK

2023. 07.31-én reggel héttől, 08. 18-án este 20 óráig hídfenntartási munkálatokat végeznek a Belvárosi hídon, ezért a gépjárművek nem mehetnek át rajta. A munkálatok most hétfőn kezdődtek, így még egy ideig nélkülöznünk kell azt.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb