Mindenmás

Chinook helikopterek repültek Vásárhely felett (videóval)

Még vasárnap lepte meg az embereket egy Chinook szállóhelikopter kötelék Vásárhely felett, ahol egyébként amúgy is légifolyosó húzódik – írja a Hódpress, akiknek egy videót is küldött az egyik szemfüles olvasó arról, ahogy a helikopterek elhúznak a település felett:

A lap szerint ilyen helikopterekkel tudomásuk szerint nem rendelkezik a Magyar Honvédség. A Chinook szállítóhelikopterek holland felségjellel legutóbb tavaly októberben jártak Magyarországon, 2021-ben pedig Szolnokon, a honvédség ottani légibázisán, mostani látogatásuk pedig egyelőre talány.

A FLIGHTRADAR NEM JELEZTE ŐKET

A helikopterek vasárnapi útja nem szerepelt a repülőgépek mozgását élőben közvetítő Flightradar.24 oldalon. Amin nem lehet csodálkozni, hiszen azon csak ritkán követhető katonai légi járművek útja – tették hozzá. A Chinook szállítóhelikopterek eredeti alap feladata a csapatok szállítása volt, de alkalmassá tették tüzérségi és más – többek közt harci eszközök szállítása.

Legutóbb egyébként Szentes és Csongrád felett körözött a NATO repülőgépe:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb