Szegedi Arcok

Végre: sorra viszik el az elhagyatott, roncsautókat Szegeden

Rengeteg Szegeden rostokló, elhagyatott autóról írtunk az utóbbi időszakban, és végre elkezdték összeszedni őket! Több mint fél évig állt egy Alfa Romeo a Felső Tisza-parton, de egy BMW is ácsorgott a Cserepes soron, míg a Vedres utcában egy Ford Mondeo, a Budai Nagy Antal utcában pedig két összetört autó árválkodott, vagy árválkodik még a mai napig. Most viszont az SZKT azt nyilatkozta, hogy sorra viszik el a roncsautókat Szegeden.

Három hete történt egy baleset a Budai Nagy Antal utcában, azóta ott rostokolnak az összetört autók a Szegedi SzC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium Tanműhelye előtt – írtuk meg július végén, mikor a Szeged365 társalgó csoportunkba felkerültek a képek:

De ez csak egy, a számos elhagyatott autó közül, amik nem csak a parkolóhelyet veszik el az emberektől, hanem rombolják az utcaképet is Szegeden. Íme még néhány roncsautó amiről írtunk, mind a gyönyörű városunk utcáiból való:

SORRA VISZIK EL A RONCSAUTÓKAT

Igazán pozitív, hogy végre változásnak lehetünk szemtanúi, ugyanis Knezevics Viktor a Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója a Rádió 88-nak elmondta, az elmúlt hónapban összesen 15 magára hagyott autót szállítottak el a városunkban. Szerinte azért van ennyi magára hagyott gépjármű Szegeden, mert a tulajdonosok ezzel próbálják elkerülni a forgalomból való kivonás költségeit. A roncsautókat az elszállítás után a telephelyükön 6 hónapig tárolják, ennyi ideje van a tulajnak kiváltani a kocsiját, az elszállítási és tárolási díj megfizetése utá. Amennyiben nem jelentkezik a tulajdonos, úgy a bontóba kerül a szóban forgó jármű.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb