Közélet

Már egy szelvényen megvásárolható a szegedi helyi bérlettel kombinált vármegye- és országbérlet

A szegedi helyi bérlettel kombinált Csongrád-Csanád vármegyebérlet, illetve országbérlet értékesítését kezdte meg a MÁV-Volán-csoport és a Szegedi Közlekedési Társaság augusztustól – tájékoztatta a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága vasárnap az MTI-t.

A közlemény szerint az új, harmincnapos érvénytartamú termék nemcsak Csongrád-Csanád vármegye, illetve az országbérlet esetén Magyarország helyközi közlekedésében vehető igénybe, hanem a Szegeden belüli helyi közösségi közlekedési járatokra is érvényes. Az értékesítés kezdete óta augusztus elejéig országosan már több mint 1,3 millió vármegye- és országbérletet váltottak. Csongrád-Csanád vármegyében az itt érvényes vármegyebérletből 41 ezer kelt el eddig, és ezen belül csaknem 16 ezer kedvezményes bérlet fogyott. Szegeden és a vármegyében a Csongrád-Csanád vármegyebérletből, illetve az országbérletből mintegy 15-20 ezer körül vásárolhatnak havonta azok, akik Szegeden belül is rendszeresen utaznak, így mostantól akár ennyi utasnak is egyszerűbbé válhat a bérletváltás és az utazás.

NEM KELL KÉT BÉRLETET MAGUNKKAL VINNI

Az új kombináltbérlet a Szegeden vagy térségében élő dolgozók vagy tanulók számára amellett, hogy a vásárlást egyszerűbbé, gyorsabbá teszi, az igénybevétel során is előnyös, mert nem kell két bérletet magukkal vinniük. A Csongrád-Csanád vármegyebérlet és az SZKT helyi bérlet kombinált díjtermékként 18 200 forintba, ennek tanulói változata 6175 forintba, az országbérlet SZKT helyi bérlettel kombinálva 27 650 forintba kerül, míg a kedvezményes országbérlet és az SZKT helyi tanulóbérlet együttes ára 7120 forint. A Szeged és Hódmezővásárhely térségében utazóknak nem ismeretlen a bérletkombináció fogalma, hiszen eddig is lehetett a tramtrain-járatokra, valamint az SZKT és a Volánbusz szegedi helyi járataira – a teljes Szeged-Hódmezővásárhely, valamint a Szeged-Algyő zónában – érvényes kombinált bérletet váltani.

AZ SZKT SZEGEDI JÁRATAIN IS ELFOGADJÁK

Az új bérlettermékek a Csongrád-Csanád vármegyebérletre, valamint az országbérletre vonatkozó szabályok szerint vehetők igénybe a vonatokon, a helyközi Volánbusz-járatokon, a vasútvillamosokon, ezenkívül pedig az SZKT a szegedi helyi járatain, a buszokon, trolibuszokon és villamosokon is elfogadja. A vármegye- és országbérletek továbbra is a MÁV-Start- és a Volánbusz-járatok teljes útvonalán érvényesek, beleértve a városi szakaszokat is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb