Közélet

Körömvágó ollóval akart kirabolni két boltot egy férfi Szegeden, 20 alkalommal próbálta megszúrni az eladót – most emeltek vádat ellene

“Valami nagy cink lehet a Kálvária téren, 3-4 rendőrautó és egy mentő is kint van, állítólag rablás történt” – írtuk meg még tavaly december 4-én, majd kiderült, hogy tényleg rablótámadás történt, az elkövetőt azonban elfogták a rendőrök. Az ügyben most emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség, közölték az eset részleteit is.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki tavaly decemberben egymás után egy trafik és egy kisbolt eldójára támadt a bevétel reményében – közölte az ügyészség. Mint kiemelték, a vádirat szerint a vádlott 2022. december 4-én reggel 7 óra előtt röviddel lépett be egy szegedi trafikba, kezében egy körömvágó ollóval.

20 ALKALOMMAL PRÓBÁLTA MEGSZÚRNI AZ ELADÓT

A közlemény szerint ezután a férfi mintegy 20 alkalommal próbálta megszúrni a védekező eladót, pénzt követelve. A sértett a pénztárgépig hátrált és sikerült a pánikgombot megnyomnia, melyet észlelve a vádlott elmenekült. A kasszában 250 ezer forint volt. A nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

EGY KÖZELI KISBOLTBA IS BEMENT

A férfi ezután egy közeli kisboltba ment be hasonló céllal. Az eladót itt is megszúrta az ollóval a bevételt követelve, de a nőnek egy munkatársa és egy vevő segítségével sikerült a vádlottat az üzletből az utcára kiszorítani, és az ajtót bezárni. A kasszában 100 ezer forint volt. Szerencsére az eladónak sérülése nem keletkezett, mivel a vastag ruházata a szúrásokat felfogta. A járási ügyészség a férfit 2 rendbeli rablás bűntettének kísérletével vádolja. A letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. A videófelvételt a trafik biztonsági kamerája rögzítette, ITT tudod megnézni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb