Szegedi ArcokVideo365

Irány az Arnold Classic – a szegedi strongwoman Dávid Vanessza az ország legerősebb nője, nem akad kihívója hazánkban

Dagad a mellünk a büszkeségtől, hisz a szegedi Dávid Vanessza az országos csúcstartó kőgolyó emelésben, sőt a saját rekordjait dönti meg évről-évre, ugyanis nincs ellenfele hazánkban a bivaly erős, igazi sportembernek, szépséges Szegedi Arcnak. A közelmúltban, egy 133 kilogrammos kőgolyó felemelésével állította fel az új magyar csúcsot, rekordot. Jelenleg az Arnold Classic Europe Strongwoman versenyre készül a sportoló.

ANYATEJJEL SZÍVTA MAGÁBA A VERSENYSZELLEMET

A mindössze 27 éves sportoló több, mint egy évtizede gyűri a vasakat, legfőbb motivációt szülei jelentik, akik maguk is versenyszerűen sportoltak, sőt Vanessza édesanyja versenyzik mind a mai napig. Röplabdától kezdve, atletizáláson, diszkoszvetésen, súlyemelésen át, mindent kipróbált a tehetséges sportoló, édesapja sugallatára az erősember, strongman sportágnál maradt, természetesen strongwoman kategóriában, akinek szó szerint, nincs ellenfele Magyarországon. A közelmúltban saját, egyben az országos rekordot döntötte meg Mosonmagyaróváron a Sziklaemelő Világkupán, a 133 kilogrammos kőgolyó felemelésével.

“NEKEM EZ AZ ÉLETEM…”

Vanessza mindent a sportág és a versenyzés köré épít, szervez, tudatosan, lépcsőről-lépcsőre építkezve. Igazi példakép, motiváló személyiség, olyan sportember, akiből kevés van és akitől kitartást, fegyelmet, alázatot tanulhatunk. Mindezen önfegyelemnek és elhivatottságnak az eredménye három éve Norvégiában is megmutatkozott, ahol példaképei között bizonyított Vanessza, a dobogó harmadik fokára felállva. 122 kilogrammal itt született meg az első, országos csúcs is.

Fotó: Galyas Richárd

AKIK A HÁTTÉRBÁZIST ADJÁK

A masszőrként dolgozó szegedi sportoló legfőbb támogatói a szülei, akik ezen az egészen egyedülálló életúton elindították Vanesszát, aki jelenleg Csárdaszálláson, a Kónya-testvérek eszközparkjával és támogatásával tudja a speciális eszközöket igénylő versenyfelkészülést kivitelezni, az edzőtermi erőnlétet pedig a Global Fitness Szegedben gyakorolja heti ötször. A mentális és fizikai terhelésen túl, jelentős financiális akadályokat is le kell küzdenie a tehetségnek, amelyben HSMA a Magyar Erős Ember Szövetség szakmai igazgatója, Darázs Ádám illetve Sárközi Róbert, a Szegedi Küzdősport Klub, a Sárközi MMA Team vezető edzője segíti és támogatja, többek között, a madridi versenyfelkészülést is. Október 13-a Arnold Classic Europe Strongwoman, ahol a biztató gondolatainkkal mi is a kiváló tehtségnek, Dávid Vanesszának szurkolunk.

A felkészülés és a speciális életforma részleteit lesd meg, a Vanesszával készített videónkban!

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb