Szegedi Arcok

Móra Ferenc dédunokájával avattak padot az SZTE Móra Ferenc Szakkollégium kertjében

Móra Ferencről neveztek el padot a Szegedi Tudományegyetem Móra Ferenc Szakkollégiumának folyamatosan szépülő Móra-kertjében 2023. augusztus 3-án, csütörtökön Vészits Andrea, írónő közreműködésével – tudtuk meg az egyetemtől.

Mint kiemelték, az írónő az V. Móra Tehetséggondozó Tábor középiskolásaival délelőtt ifjúsági regényéről, a Boszorkánysziget 28 73-ról beszélgetett. Móra dédunokája délután a táborozókkal és a szakkollégiumi közösséggel együtt vett részt a dédapja emlékére állított pad avatásán.

VIRÁGOKBÓL KIRAKOTT MÓRA

A természetszerető Mórával kapcsolatos történetek megismerését követően a középiskolások egy-egy virág elültetésével formáztak „TGT” (Tehetséggondozó Tábor) feliratot a Móra-kert mellett elhelyezkedő, komposzttal feltöltött medencébe. Az említett területet már két éve gondozzák a mórások, amiről a színpompás virágokból kirakott „MÓRA” felirat, illetve a szakkollégium épületének virágos körvonala is tanúskodik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók és forrás: SZTE Móra Ferenc Szakkollégium

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb