Sport

A világ már Budapestre figyel: pontosan egy hét múlva startol az atlétikai világbajnokság, melyre Márton Anita is már gőzerővel készül

Célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye – mondta szombaton Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa. Az augusztus 19. és augusztus 27-e között zajló világbajnokságra Márton Anita, szegedi súlylökő is gőzerővel készül. Sőt, még fogadást is kötött az edzőjével, hogy ha éremmel zárja a budapesti világbajnokságot, még egy évet bevállal és felkészül a párizsi olimpiára is.

“168 ÓRA MÚLVA ILYENKOR A VB-NEK LESZ EGY GYŐZTESE, EZÜSTÉRMESE ÉS BRONZÉRMESE”

“168 óra múlva ilyenkor a világbajnokságnak lesz egy győztese, ezüstérmese és bronzérmese. Ez is jelzi, hogy célegyenesbe fordult a rendezés, minden készen áll ahhoz, hogy elkezdődjön Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye” – mondta a vb kezdete előtt egy héttel tartott sajtótájékoztatón Schmidt Ádám a Nemzeti Atlétikai Központ parkjában. Ezután arról is beszélt, hogy a világbajnoksággal többet szeretnének adni, mint egy sportesemény, ezért folyamatosan lesznek koncertek, különböző programok, amelyek reggeltől estig várják majd a kikapcsolódni, szórakozni vágyókat.

MÁR ÁTLÉPTÉK A 300 EZER ELADOTT JEGYET

“Több mint egymilliárd néző fogja látni az eseményeket, és ezzel együtt Budapestet. Átléptük a 300 ezer eladott jegyet, ennyi néző még nem látogatott ki Magyarországon sporteseményre” – ismertette. Megemlítette azt is, hogy a rendezvény “hagyatékaként” az eddigi szennyezett területen a vb után park lesz és futókör is várja az érdeklődőket” – összegzett Schmidt Ádám.

MINDEN KÉSZEN ÁLL

“Egy héttel a kezdés előtt a szervezőbizottság nyugodt és magabiztos, rendkívül motivált” – jelentette ki Németh Balázs, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, majd arról beszélt, hogy minden készen áll ahhoz, hogy Közép-Európában elsőként Budapest vendégül láthassa a világ harmadik legnagyobb sporteseményét.

ÁRSAPKÁT VEZETNEK BE A STADION BÜFÉIBEN

Megemlítette, hogy szombaton tíz órakor kinyitott a sajtóközpont, érkeznek a sportolók, a világbajnokság kisbuszai járják a várost, a világ már Budapestre figyel. Kedden megnyílnak az edzőpályák is. A legfrissebb adatok szerint 102 külföldi országból vásároltak már jegyet – mondta. Arról is beszélt, hogy ársapkát vezetnek be a stadion büféiben és a szurkolói zónában, 550 forintba kerül fél liter ásványvíz, és a sör is ezer forint alatt lesz.

“KEVESEN MONDHATJÁK EL, HOGY ILYEN HOSSZÚ PÁLYAFUTÁS VAN A HÁTUK MÖGÖTT”

A súlylökő szegedi Márton Anita pályafutásában is mérföldkő lesz a budapesti atlétikai világbajnokság, ugyanis fogadást kötött az edzőjével, hogy ha éremmel zárja a budapesti világbajnokságot, még egy évet bevállal és felkészül a párizsi olimpiára is. “Jelenleg a legidősebb versenyző vagyok szerintem a mezőnyben, kevesen mondhatják el, hogy egy ilyen hosszú pályafutás van a hátuk mögött. A rutin sokat számít, és sok minden történt velem az elmúlt években. Úgy érzem, mindenre fel vagyok készülve, bármi történjék is” – mondta az olimpiai bronzérmes súlylökő az M4 Sportnak, aki hét éve Londonban nyert már egy vb-ezüstöt.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb