Sport

Vasárnap meccsnap: a tavalyi bronzérmessel csap össze a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Vasárnap 19 órakor Ajkán lép pályára a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, közölte a klub. Mint írták, nem lesz egyszerű mérkőzés, de határozott céljuk, hogy itthon tartsák a 3 bajnoki pontot.

Felidézték, NB II-es csapatunk két fordulót követően hibátlan mérleggel, hat ponttal a táblázat harmadik helyén áll a Merkantil Bank Ligában. A nyitófordulóban 1-0-ra nyertek Kazincbarcikán, múlt héten pedig egy sokáig emlékezetes mérkőzésen, drámai véghajrában 4-3-as diadalt arattunk a tavaly még NB I-ben szereplő Vasas felett. 

AZ AJKA EDDIGI LEGNAGYOBB SIKERÉT AZ ELŐZŐ SZEZONBAN ÉRTE EL

A szegediek holnapi rivális csapata, az FC Ajka a klub eddigi legnagyobb sikerét az előző szezonban érte el, amikor a harmadik helyen végzett az NB II-ben, ezenkívül háromszoros harmadosztályú, illetve negyedosztályú bajnoknak mondhatja magát. A Veszprém vármegyei alakulattal eddig 11 alkalommal találkoztak a szegediek a másodosztályban: 5 győzelem mellett 3 döntetlen és 3 vereség a mérlegünk. Az elmúlt idényben 4-1-re diadalmaskodtunk Ajkán, míg a Szent Gellért Fórumban lejátszott tavaszi visszavágón gól nélküli döntetlen született. Az Ajka az első két fordulóban egy pontot szerzett: Jeney Gyula tanítványai a nyitófordulóban 1-1-es döntetlent értek el hazai környezetben a Soroksár ellen, majd 2-0-ás vereséget szenvedtek Budafokon.

“HISZEK A CSAPATBAN ÉS AZ ELVÉGZETT MUNKÁBAN”

“Nagy tiszteletet érdemel az ellenfelünk, hiszen a legutóbbi szezonban megmutatták, hogy milyen erőt képviselnek és a nyár folyamán egyben tartották a keretet. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés. Az Ajka hasonló stílust képvisel, mint mi, csupán a játékmodellt tekintve van némi különbség, a játékosok adottságaiból kifolyólag. A siker érdekében a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, alázattal és szenvedéllyel kell pályára lépnünk. Továbbra is vannak hiányzóink, remélem, hogy a sérültjeink hamarosan felépülnek és teljes kerettel készülhetünk majd. Ez egy lehetőség minden játékos számára, hogy bebizonyítsák, nem véletlenül vannak itt. Hiszek a csapatban és az elvégzett munkában, megfelelő hozzáállással Ajkán is sikeresek lehetünk” – fogalmazta meg várakozásait a mérkőzés előtt Alekszandar Sztevanovics vezetőedző.

Forrás: szeged-grosicsakademia.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb