Sport

Korábban Tesco-pénztáros volt, most pedig a WBO ranglista élén van a szegedi ökölvívó lány, Magyar Kinga

A WBO (Bokszvilágszervezet) és a hazai profi ökölvívás közös történetében számos magyar klasszis volt igen előkelő helyen a szervezet ranglistáin, nem elfelejtve, hogy világbajnokunk is több volt ennél a nagy szövetségnél. Ugyanakkor viszonylag sok idő telt el azóta, hogy egy ranglistavezető honfitársunkat üdvözölhettünk, így fantasztikus hír, hogy Magyar Kinga, a Global Sports Event klasszisa vezeti a WBO váltósúlyú ranglistáját, míg a többi nagy szervezetnél is igen előkelő helyen jegyzik (WBA #4, IBF #3, WBC #7) a szegedi lányt.

Ahogy mondani szokták, innen már egy apró lépés a világbajnoki címmérkőzés. Erről kérdezte a monokli.com Simon Zsoltot, Kinga menedzserét.

SZEPTEMBERBEN VAGY OKTÓBERBEN SZERETNÉNEK SZORÍTÓBA LÉPNI

„Egyelőre a saját súlyában címegyesítést tervez a WBO világbajnok, így hiába vagyunk előkelő helyen, várni kell. Vannak megkeresések például egy súlycsoporttal lentebbről, de szeretnénk maradni ebben a súlyban, mert szerintünk ez a legoptimálisabb Kinga számára, s talán nem is tudna már lefogyni kisváltósúlyba. Szeretnénk szeptemberben vagy októberben szorítóba lépni Magyarországon. Már gőzerővel keressük az ellenfelet, ami nem könnyű feladat, mert a célunk az, hogy előre lépjünk minden mérkőzésen, és a nagy szervezetek ranglistáin, illetve a Boxrec-en is bebiztosítsuk a helyünket. Az, hogy a WBO-nál az első helyen vagyunk, óriási megtiszteltetés, és nagyon nagy erőt ad a folytatáshoz” – jelentette ki Simon Zsolt.

Kingáról már rengetegszer írtunk, mutatunk pár cikket róla:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb