Szegedi Arcok

„Mi, taxisok, benne vagyunk Szeged vérkeringésében” – jótékonysági véradással ünnepli negyvenedik szülinapját a Tempó Taxi

A hétköznapi hősök köztünk járnak: Szeged legnagyobb múlttal rendelkező taxitársasága, az idén negyven éves Tempó Taxi nem csak a mindennapi utazásban a társunk, hanem a jótékonyság terén is példamutatóak. Augusztus 22-én, kedden ugyanis jótékonysági véradást szerveznek a Társaság Csongrádi sugárúti központja elé, ahová minden segítőkész szegedit is szeretettel várnak. A kezdeményezésről Szalai Gáborral, a Tempó Taxi munkatársával, az esemény egyik szervezőjével beszélgettünk.

VADIÚJ VÉRADÓ BUSZ ÉRKEZIK A TÁRSASÁG KÖZPONTJA ELÉ

Augusztus 22-én, kedden,12:00-16:30 között a Magyar Vöröskereszt Csongrád – Csanád vármegyei szervezetének vadiúj véradó busza fog begördülni a Társaság központja elé, amit külön erre az alkalomra kaptak meg. Külön öröm, hogy ez lesz a második alkalom, hogy ez a busz szolgálatba áll, így a véradó hősök elsőkézből csodálhatják meg az új járgányt.

SZINTE AZ ELSŐK KÖZÖTT SZÜLETETT MEG A TÁRSASÁG ÉS A SZEGEDI KLINIKA KÖZÖTTI EGYÜTTMŰKÖDÉS

Ez pedig nem kis megtiszteltetés a Tempó Taxi csapatának is, akik méltóképpen szerették volna megünnepelni a Társaság negyvenedik születésnapját. 1983-ban alapították a céget, s, mint megtudtuk, a csapatban még vannak olyan munkatársak, akik a kezdetektől a Tempó Taxi kötelékében dolgoznak. Sőt, megalakulásuk óta szinte az elsők között kötöttek szerződést a szegedi klinikával, ami a mai napig él.

A VÉRSZÁLLÍTÁSBAN IS PARTNEREK A SZEGEDI KLINIKÁVAL

Az együttműködés keretében a Tempó Taxi szállítja a klinika dolgozóit, az ügyeletes orvosokat, illetve az intézményekben van a Társaságnak kihelyezett URH-ja, hogyha valaki fuvart kér, azonnal a segítségére tudjanak sietni. Ez azonban még nem minden: a Társaság a vérszállításban is támogatja a szegedi klinikát, nemcsak Szegeden belül, de akár más vármegyebeli településekre is biztosítanak gyors, életmentő fuvarokat.

„MI, TAXISOK, BENNE VAGYUNK A VÁROS VÉRKERINGÉSÉBEN”

A Társaság és a klinika múltját látva magától értetődő volt a csapatnak, hogy születésnapjukat többek között egy jótékonysági véradással ünnepeljék. Szalai Gábor azt is elmondta, csapatuk 72 főből áll, s közülük, aki csak teheti, ott lesz a véradáson, így legalább a csapat fele vérét adja a jó ügy érdekében. „Szeretnénk segíteni, szeretnénk valamit visszaadni abból a sok jóból, amit mi kaptunk az utasoktól, a szegedi klinikától az elmúlt 40 évben. Ha ezzel életeket menthetünk, úgy gondolom, hogy ennél jobb dolgot nem lehet elképzelni. Mi, taxisok, benne vagyunk a város vérkeringésében, vegyük akkor ezt most szó szerint és adjunk vért, ha ezzel segíthetünk, akkor örömmel tesszük” – árulta el a taxisofőr.

NEM AKÁRMILYEN AJÁNDÉKOKKAL HÁLÁLJÁK MEG A HÉTKÖZNAPI HŐSÖK SEGÍTSÉGÉT

Természetesen a hétköznapi hősök jutalma sem marad el fáradozásukért: a Társaság törzsutas kártyával hálálja meg a véradók segítségét, melyre bónuszként már pár pontot fel is töltenek, de ajándékoznak fürdőbelépőket, csokoládékat és frissítőket is a résztvevőknek.

Ha Te is szívesen részese lennél a kezdeményezésnek, szeretnél hétköznapi hőssé válni, s hozzájárulni valaki életének a megmentéséhez, a Tempó Taxi szeretettel vár jótékonysági véradásán:

Időpont: augusztus 22. kedd 12:00-16:30-ig

Helyszín: Csongrádi sugárút 110 – a Tempó Taxi központja előtt

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb